Nieuws

Feyenoord wint eerste oefenduel in Oostenrijk met 2-1

on

Feyenoord heeft woensdag in Schwaz het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk gewonnen. De Rotterdammers versloegen SV Darmstadt ’98, uitkomend op het op één na hoogste niveau van Duitsland, met 2-1. Namens de rood-witten waren twee jeugdproducten trefzeker.

Na twintig minuten voetballen opende Dylan Vente voor Feyenoord de score. Hij schoot vanuit de draai de 1-0 binnen. 

In de tweede helft kwam Feyenoord met een ander elftal binnen de lijnen. Darmstadt kon de achterstand wegwerken. De Duitsers braken vanaf de linkerkant door, waarna Johannes Wurtz de 1-1 scoorde. Even later schoot Brandon Manu voor de Duitsers nog op de lat.

Feyenoord werkte die gelijke stand uiteindelijk weg. De 17-jarige spits Nouafal Bannis schoot een kwartier voor tijd raak (2-1). Vlak voor tijd kreeg Bannis nog een grote kans op zijn tweede treffer van de dag. Hij kon echter die kans niet benutten. 

Feyenoord-SV Darmstadt ’98 2-1 (1-0)

20′ 1-0 Dylan Vente
65′ 1-1 Johannes Wurtz
75′ 2-1 Naoufal Bannis

Opstelling Feyenoord – 1e helft: Marsman, St. Juste, Botteghin, Van Beek, Malacia; El Bouchtaoui, Burger, Toornstra; Summerville, Vente, Azarkan

Opstelling Feyenoord 2e helft: Evora; Hall, Geertruida, Van der Heijden, Haps; Kelly, Ayoub, Berghuis; Touré, Bannis, Kökcü

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login