Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINT BESLOTEN OEFENDUEL IN MARBELLA

on

Feyenoord heeft zaterdagochtend in een besloten oefenwedstrijd van tweemaal dertig minuten gewonnen van de amateurs van VV Katwijk. Op hetzelfde veld als waar het team deze week trainde op het Marbella Football Center werd het 4-1 in Rotterdams voordeel. In totaal kwamen zeventien spelers in actie, waaronder de Onder 19-spelers Tyrell Malacia, Dylan Vente en Mats Knoester die mee zijn op trainingskamp.

.

In de eerste oefenduel van het jaar 2017 toonde Feyenoord vanaf de aftrap dezelfde gretigheid als waarmee de afgelopen dagen getraind werd in Zuid-Spanje. De goede start tegen de tweede divisionist werd beloond met een snelle openingstreffer van Michiel Kramer, die oog in oog met de Katwijkse keeper koeltjes binnen schoof.

.

De spits had een minuut of tien later zijn tweede kunnen maken, ware het niet dat hij na een uitstekende pass van Simon Gustafson een fractie te lang wachtte en zijn inzet geblokt zag. Op dat moment had Feyenoord al de gelijkmaker moeten incasseren, een harde schuiver van Marciano Mengerik die doelman Par Hansson te machtig was.

.

Dat er toch vlug weer sprake was van een Rotterdamse voorsprong, was te danken aan twee buitenspelers. Met een handige passeeractie lanceerde Bilal Basaçikoglu zichzelf op de linkerflank, om vervolgens Mo El Hankouri in stelling te brengen. Het achttienjarige talent kwam goed voor zijn man en schoot met links hard en zuiver raak.

.

Na de korte break bouwde Feyenoord de voorsprong in rap tempo uit. Eerst wipte Gustafson de bal slim over de uitkomende doelman en enkele minuten later vond invaller Emil Hansson de verre hoek, nadat hij vanaf de linkerkant naar binnen was getrokken. Met het Noorse talent waren tevens Justin Bijlow, Malacia en Vente ingevallen, terwijl in de laatste twintig minuten ook Knoester en Hamer speeltijd kregen.

.

Later vandaag speelt Feyenoord een tweede oefenwedstrijd, tegen het Duitse FSV Mainz 05. Het duel met de club uit de Bundesliga (aanvang 15:00 uur) in Estadio Municipal San Pedro is vrij toegankelijk en is live te zien op FOX Sports 3. Daarnaast volgen er live updates op het officiele Twitter-account van Feyenoord.

.

Feyenoord – VV Katwijk 4-1 (2-1)

Scoreverloop:

3’ 1-0 Kramer

12’ 1-1 Mengerink

19’ 2-1 El Hankouri

33’ 3-1 Gustafson

37’ 4-1 Hansson

.

Opstelling Feyenoord: Hansson (31’ Bijlow); Nieuwkoop, Dammers (41’ Knoester), Woudenberg, Nelom (31’ Malacia); Vejinovic, Gustafson (41’ Hamer), Tapia; El Hankouri, Kramer (31’ Vente) en Basaçikoglu (31’ Hansson).

.

Bron: Feyenoord

Foto’s: Feyenoord

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login