Nieuws

Feyenoord: Winst van zes miljoen

on

De clubleiding van Feyenoord presenteert begin deze week de jaarcijfers over het seizoen 2011/2012. Hoewel de clubleiding de exacte getallen nog angstvallig voor de buitenwereld verborgen houdt tot het moment dat alle belanghebbende partijen netjes zijn ingeseind, is al duidelijk dat de Rotterdammers weer een forse stap richting een schuldenvrije status hebben gemaakt. Dat meldt AD Sportwereld vandaag.

Ron Vlaar vertrok naar Aston Villa. © getty. Feyenoord schrijft zwarte cijfers en zal een netto winst van ongeveer zes miljoen euro wereldkundig maken. Dat bedrag is onder meer te danken aan de verkoop van spelers. De transfers van Karim El Ahmadi en aanvoerder Ron Vlaar naar Aston Villa leverden de club een slordige zes miljoen euro aan transfergeld op.

De zwarte cijfers zorgen er ook voor dat de totale schuld van de Rotterdammers flink blijft slinken. In de zomer van 2010 bedroeg die schuldenlast nog 43 miljoen, vorig seizoen was dat negatieve bedrag al gedaald tot 26 miljoen en inmiddels is ook dat getal alweer ruim gehalveerd.

Overigens heeft de Rotterdamse club nog altijd te maken met een negatief eigen vermogen. Dat was in 2010 nog 35 miljoen, maar is inmiddels al teruggelopen tot ongeveer tien miljoen euro.

Technisch directeur Martin van Geel gaf al in een eerder stadium aan dat het afbouwen van de schuld ervoor zorgt dat de club op bescheiden schaal weer geïncasseerde transfersommen mag herinvesteren. Afgelopen zomer werd in dat kader de Noorse jeugdinternational Harmeet Singh voor 300.000 euro overgenomen van Valerengen.

Clubtopscorer Lex Immers werd door Van Geel bij ADO Den Haag losgeweekt via een ingenieuze constructie. Van Geel kwam met de clubleiding van de Hagenaars overeen dat Immers voor enkele seizoenen kon worden gehuurd. Op die manier kon de technisch directeur geld uit het salarisbudget aanwenden om Immers binnen te halen.

Feyenoord blijft bij de licentiecommissie van de KNVB voorlopig nog ingedeeld in categorie 2, een status die het predikaat ‘veilig’ opgespeld mag krijgen.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login