Nieuws

Feyenoord wilde netten bij kampioenswedstrijd weghalen, maar vreest wedstrijd zonder publiek

on

Feyenoord heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, zondagmiddag in de Kuip, navraag gedaan bij de KNVB over hoe streng de nieuwe regelgeving wordt gehanteerd bij een mogelijk kampioensduel. Dit meldt het Algemeen Dagblad

Volgens de krant heeft de club vragen van supporters gekregen over de palen en netten die sinds enkele weken rond het veld zijn opgehangen. Dit om te voorkomen dat er dingen op het veld kunnen worden gegooid.

Feyenoord kan komende zondag kampioen worden en hierdoor zou de club de netten het liefste deels of volledig wegvielen halen, maar het wilde dan wel de zekerheid dat bij eventueel ‘vreugdebier’ op het veld niet net zo streng wordt opgetreden als de laatste weken bij duels in het Nederlandse betaalde voetbal.

De KNVB was hier duidelijk over: ook als Feyenoord op titelkoers ligt zondag en er supporters zijn die uit vreugde, na bijvoorbeeld een doelpunt, bier de lucht in gooien en bewust of onbewust op het veld laten landen zal de arbitrage de aangescherpte regels hanteren. Feyenoord heeft daarop besloten de netten rond het hele veld te laten hangen om een anticlimax – denk bijvoorbeeld aan een op dinsdag uit te spelen kampioenswedstrijd zonder publiek – te voorkomen.

Bron: AD.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply