Nieuws

‘Feyenoord wil Stanley Brard terughalen als hoofd jeugdopleiding’

on

Feyenoord zet in op een terugkeer van Stanley Brard. Na het vertrek van Richard Grootscholten is de weg vrij voor de succesvolle opleider, meldt De Telegraaf woensdag. Ook de naam van Ricardo Moniz is gevallen in Rotterdam-Zuid.

Nu Feyenoord op het punt staat miljoenen te investeren in een nieuw stadion, is de doorstroming van eigen talent belangrijker dan ooit, schrijft de ochtendkrant. De club lijkt het roer om te gooien na de breuk met Grootscholten, onder wiens leiding een groot aantal specialisten (mental coaches, fysieke trainers en externe bureau’s) werd binnen gehaald.

Feyenoord lijkt terug te keren naar de praktijktrainers, die eerder onder Brard zeer succesvol waren. Binnen de Feyenoord Academy en ook in andere geledingen van de club is veel animo voor de terugkeer van Brard. De oud-prof was tussen 2005 en 2013 de meest invloedrijke opleider die de club heeft gehad. Nooit eerder won Feyenoord vijf keer achter elkaar de Rinus Michels Award (2010 tot 2014).

Feyenoord heeft net vijftien miljoen euro geïnvesteerd in een hoogwaardige trainingsaccommodatie en onder leiding van een ervaren opleider moet het niveau omhoog worden geschroefd. Naast Brard is dus ook Moniz in beeld. Grootscholten vertrok dinsdag wegens een verschil van inzicht.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login