Nieuws

Feyenoord wil standbeeld Moulijn verplaatsen

on

Feyenoord wil het standbeeld van Coen Moulijn op korte termijn verplaatsen van het voorplein bij De Kuip naar een plek binnen de hekken van het stadion. De club heeft hierover overleg gevoerd met Adrie Moulijn, de weduwe van Coen, die dit besluit toejuicht. Feyenoord zal spoedig in gesprek treden met de Gemeente Rotterdam, de initiatiefnemers van het standbeeld van Moulijn en het Stadion over de mogelijkheden tot het verplaatsen van het kunstwerk. Feyenoord wil samen met de betrokken partijen zoeken naar een passende oplossing.

De verplaatsing van het standbeeld heeft te maken met een incident van afgelopen weekend waarbij de sokkel van het beeld werd beklad door vandalen met de tekst AFCA 76, verwijzend naar een supportersgroepering van Ajax. Eerder dit jaar was het beeld van Moulijn al mikpunt, toen een shirt van de club uit Amsterdam over het kunstwerk werd gehangen.

De directie van Ajax heeft maandag contact opgenomen met de clubleiding Feyenoord om aan te geven dat ze het incident van afgelopen weekend betreurt en afkeurt.

Bron: Feyenoord.nl

20131105-140446.jpg

You must be logged in to post a comment Login