Nieuws

Feyenoord wil nieuw stadion aan Veranda-West en huidige Kuip verbouwen

on

Feyenoord heeft z’n voorkeur voor een nieuw stadion bepaald: langs de Maas aan de Veranda-West moet de nieuwe Kuip komen te staan. Het huidige stadion blijft behouden. De gemeente Rotterdam steunt de visie van Feyenoord.
Het complex gaat Feyenoord City heten. Volgens de club kan het complex dusdanig attractief zijn dat een financiële basis is gewaarborgd. De komende maanden wordt deze variant verder uitgewerkt.
Huidige Kuip

Het Stadion Feijenoord blijft goeddeels behouden. Het wordt verbouwd tot een multifunctioneel supporters- en sportcomplex. Er is ruimte voor leisure en er komen woningen.
“We hebben met trots zo een blijvende bestemming voor de Kuip als thuis van onze supporters gerealiseerd”, zegt president-commissaris Gerard Hoetmer.
De keuze voor de nieuwe locatie wordt nader toegelicht door president-commissaris Cees de Bruin van Stadion Feyenoord: “Aan de rivier met zicht op de stad heeft deze plek de beste kansen op een optimale exploitatie. Wij hebben alle vertrouwen in de volgende fase van de planontwikkeling.”
Komende zomer wordt een volgend rapport over het plan verwacht.

Bron: Rijnmond.nl

   
 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login