Nieuws

Feyenoord wil nederlaag tegen Heracles van vorig seizoen wegpoetsen

on

Weinig andere clubs dienden de afgelopen jaren zo vaak als kanonnenvoer in De Kuip als Heracles Almelo. In zowel 2007 als 2013 zegevierde Feyenoord met 6-0, terwijl daarnaast uitslagen als 7-1, 5-1 en 4-1 voorbij kwamen. Ook vorig seizoen waren de Rotterdammers torenhoog favoriet voor het competitieduel in eigen huis, waardoor de verassing compleet was toen er na negentig minuten een eindstand van 1-2 op het scorebord stond. Het was de eerste keer ooit dat Heracles in De Kuip wist te winnen van Feyenoord.

Mocht Heracles ook komende zaterdag de drie punten meenemen uit Rotterdam, zou dat zo mogelijk een nog grotere stunt betekenen dan vorig jaar. De ploeg is immers de huidige hekkensluiter van de Eredivisie, met slechts drie punten na acht speelrondes. De eerste zeven wedstrijden van dit seizoen gingen verloren en de laatste drie daarvan maakte Jan de Jonge al niet eens meer mee. Hij werd eind augustus na het verlies bij Excelsior (3-1) verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende prestaties en ontslagen als hoofdtrainer.

Diens opvolger John Stegeman, die de afgelopen seizoenen al als assistent-trainer aan Heracles verbonden was en inmiddels is aangesteld als hoofdcoach tot het einde van dit seizoen, zag een schokeffect onder zijn leiding uitblijven. Dat was overigens niet verwonderlijk, aangezien hij met Ajax, FC Twente en PEC Zwolle tegenstanders voor zijn kiezen kreeg die momenteel tot de top vijf van de Eredivisie behoren.

De daaropvolgende duels werd Heracles in staat geacht een goed resultaat te kunnen behalen en dit gebeurde ook daadwerkelijk. De ploeg drong via de amateurs van HBS door tot de volgende ronde van het bekertoernooi en trakteerde in het eigen Polman Stadion het dolende NAC Breda op een 6-1 nederlaag.

Hoewel de eerste competitiezege van dit seizoen in Almelo tot grote opluchting leidde en het geloof in eigen kunnen daardoor weer iets zal zijn toegenomen, moet de komende periode uitwijzen hoeveel houvast dat de ploeg daadwerkelijk heeft gegeven. De Kuip is een ideale omgeving om de dramatische periode definitief af te sluiten, maar tevens een plek waar het gevaar van een nieuwe dreun op de loer ligt.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7182.PNG

You must be logged in to post a comment Login