Nieuws

Feyenoord wil met Red de Kuip praten

on

Feyenoord wil met Red de Kuip praten over het plan om Stadion Feijenoord te vernieuwen. ,,Maar op welke manier we dat gaan doen en wanneer, dat is nog de vraag,” zegt president-commissaris René van Ierschot van De Kuip. ,,Gaan we alleen naar Red de Kuip luisteren, of gaan we hen ook wat vragen? Maar er is voor mij geen enkele reden om aan te nemen dat we niet met hen gaan praten.”

Hij benadrukt dat Stadion Feijenoord en de betaald voetbal-organisatie nu overleggen over hoe het project voor een nieuwe of vernieuwde Kuip weer kan worden opgestart, nadat de onderhandelingen met stadionbouwer BAM twee weken geleden spaak liepen.

,,Daar moeten we eerst voor onszelf uit zijn. Hoe we dit ordentelijk kunnen laten verlopen. En hoe we de eisen die we de afgelopen tijd hebben geformuleerd het beste aan de vork kunnen steken.”

Iedereen kan meedoen

Overigens loopt de mailbox van Van Ierschot over met plannen voor het stadion. ,,Wie zich allemaal hebben gemeld? Iedereen die in de vorige ronde ook een kans maakte. De voorstellen komen uit alle hoeken van de wereld. Iedereen heeft dé oplossing voor ons klaar liggen.”

Hij herhaalt dat wat hem betreft ‘alle opties open liggen’, zowel nieuwbouw als verbouw. ,,Iedereen kan meedoen,” zegt hij, ,,maar we willen eerst zelf weten welke vragen we moeten stellen. Dat is precies de reden waarom we het nu zo zorgvuldig aanpakken. We hebben geen zin om weer een traject van 9 maanden te doorlopen.”

Red de Kuip

De laatste tijd drongen diverse partijen aan op een gesprek tussen Feyenoord en Red de Kuip. Wethouder Adriaan Visser (D66, sport) adviseerde club en stadion om met deze stichting te gaan praten, net zoals Leefbaar Rotterdam en de SP in de gemeenteraad. Ook de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF) vindt dat Red de Kuip een kans moet krijgen.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login