Nieuws

Feyenoord wil kunstgras in eredivisie verbieden

on

Feyenoord wil kunstgras in de eredivisie verbieden. De Rotterdamse club dient begin volgende maand tijdens de algemene vergadering betaald voetbal een voorstel over dit onderwerp in. ,,We hebben gemerkt dat er steeds meer voorstanders zijn van het voetballen op natuurgras”, zegt technisch directeur Martin van Geel vandaag in AD Sportwereld. ,,Het zou mooi zijn als de Eredivisie ervoor kiest om niet meer op kunstgras te spelen.”

Van de achttien clubs in de hoogste klasse hebben zes een kunstgrasveld in het stadion liggen: ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Dordrecht, Excelsior, Heracles Almelo en PEC Zwolle. Volgens de KNVB kan er alleen een verbod op kunstgras komen als de wedstrijdreglementen worden aangepast. Daarvoor is een meerderheid nodig van alle clubs in het betaalde voetbal, dus die in de Eredivisie en Jupiler League.

Voor bijna alle clubs die op kunstgras spelen, zijn de financiën reden geweest om af te stappen van echt gras. Feyenoord stelt voor om velden collectief in te kopen, om zo de kosten te drukken. Ook denkt de club aan een overgangsperiode van twee jaar een de invoering van een goede gevulde ‘solidariteitspot’, waarmee armlastige clubs geholpen kunnen worden om weer natuurgras aan te leggen in hun stadions.

,,Wij vinden dat als je betaald voetbal speelt, er prioriteiten moeten worden gesteld”, aldus Van Geel. ,,Dan nemen die clubs bijvoorbeeld maar een of twee spelers minder onder contract.” De afgelopen weken spraken Ajax en PSV zich ook al uit tegen de opkomst van kunstgras in de Eredivisie.

Bron: Ad.nl

IMG_8599.JPG

You must be logged in to post a comment Login