Nieuws

Feyenoord wil Juventus-spits Kean huren

on

Ajax en Feyenoord strijden om de handtekening van Juventus-spits Moise Kean. De Italiaanse aanvaller mag op tijdelijke basis vertrekken bij de grootmacht uit de Serie A.

Dat meldt Sky Italia maandagavond. Ajax en Feyenoord volgen de ontwikkelingen van Kean op de voet. De Italiaan tekende onlangs zijn eerste profcontract bij De Oude Dame, waardoor het de vraag is of de club Kean op permanente basis wil laten vertrekken. Een huurconstructie is voor Juventus volgens Sky wél bespreekbaar. Ajax en Feyenoord hopen te profiteren.

De afgelopen weken zijn meer Nederlandse clubs in verband gebracht met Kean. Naar verluidt willen ook PEC Zwolle en ADO Den Haag de piepjonge spits ervaring op laten doen.

De Italiaanse krant Tuttosport schreef drie weken geleden dat PEC toen nog steeds voor hem in de markt was.
Van origine is Kean een centrumspits, maar hij kan ook dienen als vleugelspits. Juist daar zoeken Ajax en Feyenoord nog versterkingen. De Rotterdammers hopen op de komst van Steven Berghuis, maar het is ook mogelijk dat er daarna nóg een vleugelspeler bijkomt. Ook Ajax wil zich nog versterken met een flankspeler.
De zeventienjarige Kean is voor Ajax geen onbekende. Twee seizoenen geleden speelde het jeugdelftal van Juventus een wedstrijd in de zestiende finales van de UEFA Youth League op De Toekomst tegen Ajax onder negentien. Kean was van de partij in Amsterdam. Het werd 2-0 voor Ajax.

,

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login