Nieuws

Feyenoord wil feestje in eigen Kuip

on

Na een onstuimig verlopen bekerfinale is De Kuip dit weekend weer van Feyenoord. De Rotterdammers willen dat bevestigen met ruime zege op SC Cambuur. Om meerdere redenen.

Voornaamste taak voor Feyenoord in de wedstrijd tegen Cambuur is het veiligstellen van de tweede plek. De Rotterdammers hebben nu een voorsprong van vier punten op FC Twente en is bij een zege verzekerd van deelname aan de voorronde van de Champions League. Als dat lukt, wordt een seizoen waarin de landstitel een brug te ver bleek positief afgesloten.

In theorie is een kampioenschap nog steeds niet uitgesloten. Als koploper Ajax zondag verliest op bezoek bij Heracles Almelo en Feyenoord wint, slinkt het verschil, met nog een speelronde te gaan, tot drie punten. Een ruime zege op AZ en een thuisnederlaag van Ajax tegen NEC zouden dan alsnog de landstitel kunnen opleveren voor Feyenoord. Maar men hoeft deze zinnen nauwelijks uit te lezen, om te concluderen dat het een illusie betreft.

En dus zijn alle pijlen voor Feyenoord gericht op de tweede plek, in de laatste wedstrijd in De Kuip met de huidige trainer op de bank. Fred Rutten neemt diens taken vanaf komende zomer over. Koeman maakte van Feyenoord (met achtereenvolgens een tweede, derde en hoogst waarschijnlijk tweede plek) weer een ploeg die tot het laatste moment om de landstitel strijdt en verdient een mooie laatste thuiswedstrijd in competitieverband.

Mogelijk is Cambuur-thuis niet alleen voor Koeman zijn laatste duel in De Kuip. Ook topscorer Graziano Pellè (22 goals) zou komende zomer weleens naar een andere club kunnen verkassen. Het is geen geheim dat de Italiaan al meerdere malen voor een lucratief salaris elders kon gaan voetballen. Dat het er deze zomer, na twee succesvolle seizoenen, van komt, ligt in de lijn der verwachting. Het speculeren diens opvolger is al begonnen.

Kuip weer toneel van voetbalfeestje
Naast Champions League-voetbal en een mooi afscheid voor enkele sterkhouders is er nóg een reden om Cambuur, dat al is verzekerd van nóg een jaar eredivisie, ruim te verslaan: het titelfeestje van Ajax zo lang mogelijk uitstellen. Daar is dus een nederlaag in Almelo van de Amsterdammers voor nodig, maar door Feyenoord zal die met de nodige rancune worden ontvagen.

Enkele Ajax-aanhangers richtten vorige week tijdens de historisch verlopen KNVB bekerfinale tegen PEC Zwolle (5-1 verlies voor de Amsterdammers) vernielingen aan in het stadion van de aartsrivaal. Toiletten en stadionstoeltjes werden verwoest, het veld zat onder de brandplekken van vuurwerkbommen en op meerdere plekken in het stadion werden stickers van de Amsterdamse aanhang geplakt. Zondag is De Kuip weer van Feyenoord en zal er worden gewerkt aan een voetbalfeestje.

Bron: goal.com

20140425-100547.jpg

You must be logged in to post a comment Login