Feyenoordinbeeld

Feyenoord wil doordenderen tegen PSV 

on

Feyenoord wil na de stunt tegen Manchester United (1-0) doordenderen tegen PSV. De Rotterdammers verloren in de laatste twintig officiële duels slechts eenmaal, maar dat was uitgerekend tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal..

“Het moet bij ons compact staan, dat is cruciaal”, zegt Tonny Vilhena, donderdag nog de matchwinner, in het Algemeen Dagblad. “Dan is er ook nooit paniek. En we zullen er heel kort op zitten. Dat is iets anders dan gaan lopen schoppen. Al was dat tegen Manchester United gemakkelijker, want ik vind dat ze in Europa toch minder snel affluiten dan in de Eredivisie.”

.

Vilhena geeft toe dat het treffen met de Engelsen veel van de krachten heeft gevergd. “Direct na het duel met Manchester kregen we shakes die het herstel bevorderen. Er stond pasta klaar, er zijn vitaminepillen. De vermoeidheid wordt weggemasseerd. Ik ben eerlijk: als je na afloop van zo’n wedstrijd als tegen Manchester in de kleedkamer zit, voel je de vermoeidheid echt.”

.

De middenvelder denkt echter dat de sensationele overwinning op United ook veel energie geeft. “Op het veld kon ik blijven gaan, al was het de zwaarste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. En dan heeft Manchester United misschien ook nog niet alles gegeven”, aldus Vilhena. “United speelde sneller dan ik had meegemaakt. En ze zijn fysiek sterker.”

.

“Of de fysieke duels dan meer pijn deden dan in de Eredivisie? Nee, geen pijn, het zijn geen monsters. Maar het was anders”, besluit de 21-jarige linkspoot.

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login