Nieuws

Feyenoord wil bij PSV twee vliegen in één klap slaan

on

Als Feyenoord zondag in Eindhoven wint van PSV, kan de ploeg misschien zelfs definitief een plek in de voorronde van de Champions League veiligstellen. Dan moet FC Twente wel onderuit gaan tegen Roda JC en Vitesse niet winnen in Friesland tegen Cambuur. Maar de opgeleefde Rotterdammers zijn zo vol vertrouwen, zelfs dat gunstige scenario sluiten ze in De Kuip niet uit.

Met de borst vooruit blikte Ronald Koeman deze week al ontspannen vooruit naar de kraker in Eindhoven tegen PSV. De Eindhovenaren kunnen aan de bak volgens de coach van Feyenoord. ,,Zij moeten echt van heel goeden huize komen om zondag te winnen,” zegt Koeman, die als vanouds de spanning voor een kraker lekker opvoert.

In de Kuip kent het zelfvertrouwen sinds enkele weken bijna geen grenzen meer. Winnen in competitieverband in het Philips Stadion, het is al tien jaar geleden dat het voor het laatst gebeurde. De Pool Ebi Smolarek schoot Feyenoord in 2004 naar een 0-1 zege. Maar het moment dat Feyenoord weer eens kan toeslaan, lijkt aangebroken.

Bij Feyenoord wijzen ze fijntjes op de statistieken, die er de laatste weken inderdaad fraai uitzien:

* Feyenoord is al vijf uitwedstrijden op een rij ongeslagen, de laatste keer lukte dat in 2012 met een serie van zeven wedstrijden.

* De ploeg kan voor het eerst dit seizoen zes competitieduels op een rij winnen.

* De Rotterdammers zijn de meest scorende ploeg in de eredivisie met 68 treffers. In het seizoen 2005/ 2006 was Feyenoord voor het laatst de meest scorende ploeg van Nederland, met 79 doelpunten.

* Feyenoord kwam in dertig duels dit seizoen tot scoren, het meest van alle eredivisieploegen. Alleen tegen RKC uit scoorde de ploeg niet.

En zondag valt er echt iets te winnen. Als de Rotterdammers er in slagen PSV te kloppen, komt plaatsing voor de voorronde van de Champions League ‘akelig’ dichtbij. Misschien is het zondag al definitief raak. Dan moet FC Twente wel in de eigen Grolsch Veste onderuit gaan tegen hekkensluiter Roda JC en Vitesse mag in Leeuwarden niet winnen van Cambuur.

Vooral voor de supporters is winst in Eindhoven om nog een reden vurig gewenst. In Amsterdam, bij aartsrivaal Ajax, ligt het draaiboek voor de vierde landstitel op een rij klaar. In en rond de Kuip twijfelt niemand er meer aan dat de titel naar Ajax gaat, maar liever pas ver na het paasweekeinde. ‘Nog even dat titelfeest daar uitstellen’, zo verkneukelden enkele supporters zich gisteren rond het trainingsveld op Varkenoord. ‘Dat zou lekker zijn. Bovendien heeft Ajax zelf nog niet gewonnen van Henk Fraser, die ADO weer helemaal op de rails heeft gezet.’

Ronald Koeman zal vandaag bij zijn wekelijkse perspraatje ongetwijfeld het vuurtje nog meer aanwakkeren. Zoals de coach al vaker dit seizoen riep dat het een schande is als PSV niet tot de laatste dag zou meedoen om de strijd om een ticket voor de Champions League. ‘Met het budget dat ze daar hebben!’, schamperde Koeman drie weken geleden nog.

Het kan worden gezien als een sneer naar technisch directeur Marcel Brands, die sinds hij Koeman ooit ontsloeg als hoofdtrainer van AZ geen hand meer van hem krijgt. De 51-jarige Koeman lijkt aan de korte termijn bezig in plaats van met de toekomst, maar dit past gewoon bij hem. Nu het alleen nog maar om winnen gaat, is hij op zijn sterkst.

De goede serie voedt aan de ene kant de gedachte dat Feyenoord meer dan ooit een kans had gehad op de landstitel. Maar het maakt aan de andere kant De Kuip ook weer trots, want de Champions League lonkt voorzichtig.

Bron: Ad.nl

20140411-080415.jpg

You must be logged in to post a comment Login