Nieuws

Feyenoord wil bekerfinale spelen, maar niet met inzet Europa League ticket

on

Afgelopen zondag was Eric Gudde samen met Louis van Gaal te gast bij Studio Sport. Van Gaal opperde om de de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord eventueel nog te laten spelen. Gudde vond dat een interessant idee, maar voegde er wel snel aan toe dat het duel nooit meer om de Europese tickets zal gaan. Dit vanwege het feit dat deze wedstrijd niet voor 31 augustus gespeeld kan worden.

Wellicht zou de bekerwedstrijd als openingswedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld kunnen worden, zodat de winnaar ‘de dennenappel’ kan toevoegen aan de prijzenkast.

Het zal volgens het Algemeen Dagblad FC Utrecht meer hoop hebben gegeven. Die club denkt al langer dat er alsnog een bekerfinale komt en ook nog eens met inzet een ticket voor de groepsfase van de Europa League. De Domstedelingen vechten het besluit van de KNVB aan bij de UEFA. Want de kans is aanwezig dat de datum waarop de Europese ticketverdeling moet zijn ingediend bij de UEFA, 25 mei, wordt opgeschoven.

Feyenoord wil niet officieel reageren. De toewijzing van de Europese tickets is wat Feyenoord betreft geen punt van discussie meer. De Rotterdammers gaan er vanuit dat zij zich op basis van de ranglijst hebben geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord vindt het overigens wel een goede gedachte om de wedstrijd alsnog te laten spelen, zodat er een prijs uitgereikt kan worden. Echter is er momenteel nog niets definitiefs en wachten de Rotterdammers op een officieel besluit over het wel of niet laten spelen van de bekerfinale als ‘openingswedstrijd’.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login