Nieuws

Feyenoord werkt toe naar bomvolle weken tot de winterstop

on

Feyenoord heeft begin deze week de training hervat na een vrij interlandweekend. Daarmee konden de spelers zonder internationale verplichtingen de batterij opladen voor de resterende reeks wedstrijden tot de winterstop. In een maand tijd staan er liefst negen of mogelijk zelfs tien duels op het programma.

Eredivisie
Eerst is het de beurt aan de Eredivisie, die komend weekend verder gaat met speelronde 9. Voor Feyenoord staat zondag het uitduel met Fortuna Sittard op het programma (aanvang 14:30 uur). Verder treft het team van Dick Advocaat dit kalenderjaar in competitieverband nog FC Utrecht, Heracles Almelo en sc Heerenveen (thuis) en Vitesse en VVV-Venlo (uit).

Europa League
Feyenoord speelt de komende weken ook voor overwintering in de Europa League. Na de 3-1 zege op CSKA Moskou van begin november treft Feyenoord de Russen volgende week opnieuw, op donderdag 26 november in Moskou. Op de twee donderdagen daarna volgen de laatste twee wedstrijden van de groepsfase, eerst thuis tegen Dinamo Zagreb en dan uit tegen Wolfsberger AC.

KNVB Beker
De kans bestaat dat er ook nog een bekerwedstrijd wordt toegevoegd aan het resterende speelschema van Feyenoord van dit kalenderjaar. Het kan echter ook zo zijn dat de ploeg wordt ‘vrijgeloot’ voor de eerstvolgende ronde en pas instroomt in de achtste finales, die begin 2021 worden gespeeld.

Deze opzet is het gevolg van het feit dat de amateurverenigingen vanwege coronamaatregelen uit het toernooi zijn gehaald. Zaterdagavond 21 november aanstaande vindt de loting plaats voor de tweede ronde, die bestaat uit zeven wedstrijden. Deze worden gespeeld op 15, 16 en 17 december. Overige clubs worden vrijgeloot voor de achtste finales. Deze worden verdeeld over de speeldata 19, 20 en 21 januari 2021.

Het volledige speelschema van Feyenoord vind je hier.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login