Nieuws

Feyenoord werkt met internationals toe naar duel met sc Heerenveen

on

Alle spelers die de afgelopen twee weken wegens interlandverplichtingen met nationale (jeugd)selecties afwezig waren in De Kuip, sloten donderdagochtend weer aan tijdens de groepstraining. Daardoor kon trainer Ronald Koeman op Varkenoord met een complete selectie toewerken naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van aankomende zaterdag, waarmee de competitie hervat wordt.

De meeste internationals konden vanwege de behaalde resultaten met een goed gevoel terugkijken op de interlandperiode. Zo oogstte het Nederlands elftal positieve kritieken na overtuigende overwinningen op Estland en Roemenië. Tijdens die WK-kwalificatiewedstrijden incasseerde de achterhoede van Oranje, waar Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi beide duels negentig minuten deel van uitmaakten, geen enkele tegentreffer. Ook Jordy Clasie en Ruben Schaken konden rekenen op speelminuten, waarin de laatste nog een doelpunt meepikte.

Eenmaal terug op het trainingsveld op Varkenoord zagen zij hoe Koeman zijn 25-koppige selectie in twee groepen verdeelde. Terwijl de ene groep onder leiding van assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst aan de slag ging met een afrondoefening met voorzetten vanaf de zijkant, stonden op het andere deel van het veld vooral spelhervattingen centraal. Jean-Paul Boëtius, die eerder deze week nog apart van de groep trainde vanwege lichte klachten aan zijn bovenbeen, nam volledig deel aan de oefensessie.

Met de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen hervat Feyenoord zaterdag na twee weken de competitie. De ploeg van Koeman kan in Friesland goede zaken doen door de vijfde overwinning op rij te boeken en daarmee in de race te blijven voor de bovenste plaatsen op de ranglijst. Bij winst neemt Feyenoord zelfs even de koppositie in de eredivisie over, aangezien de overige ploegen uit de top vier op zondag in actie komen.

Sc Heerenveen – Feyenoord wordt zaterdagavond om 20.45 uur gespeeld in het Abe Lenstra Stadion.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login