Feyenoordinbeeld

Feyenoord wenst alle supporters een prachtige en succesvolle Klassieker toe! 

on

Aanstaande zondag is De Kuip toneel van de mooiste wedstrijd van het jaar: de Klassieker. De topper tussen Feyenoord en Ajax is al weken volledig uitverkocht, waardoor het team van trainer Giovanni van Bronckhorst kan rekenen op massale steun van het legioen. Feyenoord verzoekt supporters daarbij zich te onthouden van kwetsende spreekkoren, het gooien van voorwerpen richting het veld en het afsteken van vuurwerk. Helaas komt het voor dat sommige supporters hier geen gehoor aan geven, met alle gevolgen van dien voor hen, de club en medesupporters.

.
Aanhoudingen

Bij verschillende thuiswedstrijden tegen Ajax in de laatste jaren zijn sommige supporters aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld vanwege het afsteken van vuurwerk en/of omdat zij, onder meer bij de aankomst van de Ajax-bus en in het stadion, kwetsende spreekkoren hebben geuit. In de meeste gevallen hebben de betreffende supporters uiteindelijk een landelijk stadionverbod ontvangen.

.

Termijn stadionverbod

Als je wordt aangehouden vanwege een overtreding van de Nederlandse wet, de standaardvoorwaarden van de KNVB en/of de huis- en gedragsregels van Feyenoord kan dat leiden tot een boete (afhankelijk van de leeftijd) én een stadionverbod. Volgens de richtlijnen van de KNVB staat voor het in het bezit hebben en/of voorhanden hebben en/of afsteken van vuurwerk een stadionverbodtermijn van achttien maanden. Terwijl voor beledigende en kwetsende spreekkoren een stadionverbodtermijn van maar liefst zestig maanden kan worden gehanteerd.

.

Boetes

Naar aanleiding van het afsteken van illegaal vuurwerk krijgt de club boetes opgelegd. In de voorgaande voetbalseizoenen is Feyenoord herhaaldelijk hard aangepakt hiervoor. Daarnaast is de club bestraft vanwege kwetsende spreekkoren. De consequenties die hieruit kunnen voortvloeien treffen de club financieel, maar ook de supporters door een thuiswedstrijd met verplicht (gedeeltelijk) lege tribunes. Het moge ook duidelijk zijn dat Feyenoord dergelijk gedrag afkeurt.

.

Sta achter Feyenoord

De steun van het legioen kan zondag goud waard zijn voor Feyenoord, dat bij een overwinning op Ajax de koppositie in de Eredivisie verstevigt. De club hoopt dan ook dat alle supporters op positieve wijze achter het elftal gaan staan en wenst alle supporters een prachtige en succesvolle Klassieker toe. Kwetsen is zinloos, steunen is goud!

.

Bron:  Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login