Nieuws

Feyenoord weet niets van nieuwe stadionplannen

on

De Raad van Commissarissen van het stadion van Feyenoord heeft geen contact gehad met het architectenbureau OMA van Rem Koolhaas dat een nieuw stadionplan wil ontwikkelen. Dat heeft René van Ierschot, president-commissaris van De Kuip, aan RTV Rijnmond laten weten. Ook de betaald voetbalorganisatie weet volgens hem nog van niets.


Woensdag werd duidelijk dat twee wereldspelers op het gebied van architectuur, ontwikkelaar OMA en consultant Arup, samen met de gemeente en Feyenoord willen nadenken over de toekomst van een nieuw stadion en het gebied eromheen. Van Ierschot reageert daar koeltjes op: “Wat ons betreft is er niet veel veranderd ten opzichte van ons plan in maart. Wij hebben ons teruggetrokken, doen ons huiswerk en komen in het najaar met de uitkomst daarvan.” 

Het ontwikkelen van het omliggende gebied klinkt hem wel positief in de oren. “Een plan om alleen een stadion te ontwikkelen is moeilijk in een florerende businesscase te krijgen. Het stadion moet een onderdeel van de gebiedsontwikkeling zijn. Dat traject is al ingezet en gaat heel voortvarend. Je merkt dat er veel interesse voor is. Dat is een leuke verrassing.” 

Het plan van OMA en Arup zou ervoor moeten zorgen dat de begroting van Feyenoord omhoog gaat naar 100 miljoen euro. “Dat betekent dat je ongeveer 75 miljoen meer binnen moet halen. Ik heb geen idee of dat realistisch is.” 
Tot nu toe lagen er twee voorstellen op tafel voor vernieuwbouw van de Kuip: een plan van bouwbedrijf BAM en van Stichting Red de Kuip. Het ontwerp van BAM bleek te duur. Het voorstel van Red de Kuip ligt niet goed bij de Raad van Commissarissen van Feyenoord.
Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login