Nieuws

Feyenoord-watcher over vertrek Kuyt: “Ondertussen stond hij wel bij Feyenoord op de loonlijst”

on

“Het is een begrijpelijk besluit”, zegt Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond Sinclair Bischop over het vertrek van Dirk Kuyt bij Feyenoord. “Het is beter dat hij eerst bij een andere club het vak leert.”

“De toenmalige technisch directeur Martin van Geel had Kuyt het hoofdtrainerschap belooft”, vertelt Bischop. “In de tussentijd liep hij mee op meerdere posities binnen de club. Hij was trainer van een jeugdteam (Feyenoord O19 red.) en liep hij mee met Martin van Geel.”

Frank Arnesen vond het nog te vroeg voor Kuyt om hem eindverantwoordelijk te maken en wees Arne Slot aan als nieuwe trainer in het volgende seizoen. “En daar heeft hij waarschijnlijk wel gelijk in”, zegt Bischop. “Je ziet vaak dat beginnende trainers het moeilijk hebben. Dat was zelfs bij Giovanni van Bronckhorst het geval. De club verloor toen zeven wedstrijden op rij en Dick Advocaat werd ingevlogen om hem te helpen.”

Kuyt heeft de afgelopen maanden ‘meegekeken in de keuken’ bij meerdere clubs, maar door het coronavirus gaf dat niet veel mogelijkheden. “Maar ondertussen stond hij wel bij Feyenoord op de loonlijst.” Sluit Bischop af op Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply