Nieuws

Feyenoord wacht nog steeds op UEFA

on

Feyenoord is nog altijd in afwachting van de behandeling van het beroep dat het heeft ingediend bij de UEFA naar aanleiding van de straf die het op 29 mei jl. kreeg opgelegd na de ongeregeldheden rond het Europa League-duel met AS Roma.
Feyenoord is geruime tijd geleden in beroep gegaan bij de Appeals Body van de Europese voetbalbond. Wanneer het beroep wordt behandeld is niet meegedeeld aan de Rotterdamse club. Zoals bekend veroordeelde de tuchtcommissie van de UEFA Feyenoord tot het spelen van een Europees thuisduel zonder publiek. Daarnaast moeten er twee boetes van in totaal 100.000 euro worden betaald.
Feyenoord krijgt de straffen voor het wangedrag van de fans tijdens het thuisduel in de Europa League tegen AS Roma op 26 februari. De UEFA heeft de fans schuldig bevonden aan racistisch gedrag, iets dat Feyenoord altijd heeft tegengesproken. 
Tijdens het bewuste duel werd een opblaasbanaan op het veld gegooid, in de buurt van de donkere speler Gervinho van AS Roma. Dat werd als racistisch geïnterpreteerd door de Europese voetbalbond.
Voor racisme kreeg Feyenoord een boete van 50.000 euro. De andere 50.000 euro moet Feyenoord betalen omdat fans tijdens het duel vuurwerk hadden afgestoken en allerlei spullen op het veld hadden gegooid. Daarnaast blokkeerden ze de trappen, wat ook tegen de regels van de UEFA is. Mochten de fans zich binnen twee jaar weer misdragen, dan moet Feyenoord nóg een duel in een lege Kuip spelen.
De straf geldt voor het eerstvolgende seizoen waarin Feyenoord in Europees verband actief is. Dat zal nog minimaal een jaar duren. De Rotterdammers eindigden het afgelopen seizoen in de competitie als vierde en werden in de play-offs voor een Europa League-ticket al in de eerste ronde uitgeschakeld. Feyenoord speelt daardoor dit seizoen geen Europees voetbal.
Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login