Nieuws

Feyenoord wacht loodzware opgave om hoofdtoernooi te bereiken

on

Feyenoord zal een loodzware opgave krijgen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Aanstaande vrijdag vindt de loting plaats voor de derde voorronde en Feyenoord is bij deze loting niet geplaatst. Mochten de Rotterdammers er in slagen de volgende en laatste voorronde bereiken, krijgt het een mogelijk een nog zwaardere klus voorgeschoteld.

Vrijdag zal Feyenoord gekoppeld worden aan een club uit het rijtje Standard Luik (België), Lille (Frankrijk), Zenit Sint-Petersburg (Rusland), FC Kopenhagen (Denemarken) en Besiktas (Turkije). Wordt de vierde en laatste voorronde bereikt zal Feyenoord bij een volgende loting opnieuw niet geplaatst zijn.

Dit heeft het gevolg dat Feyenoord dan Arsenal (Engeland), FC Porto (Portugal), Bayer Leverkusen (Duitsland), Napoli (Italië), Zenit Sint-Petersburg (mits die club eveneens de derde voorronde overleeft) of Athletic de Bilbao (Spanje, bij uitschakeling van Zenit in de derde schifting) kan treffen.

Niet alleen voor Feyenoord zal het vrijdag spannend zijn. Ook PSV krijgt dan te horen wie de eerste Europese tegenstander zal zijn van het nieuwe seizoen, zij het in de Europa League. Ook de nog onbekende winnaar van het duel tussen FC Groningen en Aberdeen zal vrijdag ingeloot worden. Bij die loting is PSV geplaatst, Groningen moet het met een ongeplaatste status doen.

Bron: Soccernews.nl

20140717-142635-51995830.jpg

You must be logged in to post a comment Login