Nieuws

Feyenoord waakt in Euroborg voor vrije val

on

Feyenoord vecht zondag in Groningen voor de laatste kansen op een notering in de top drie van Nederland. Volgt op de nederlaag tegen Ajax het eerherstel of een vrije val?

Feyenoord beleeft op het moment haar slechtste periode van het seizoen. Vorige week tegen Ajax verloren de Rotterdammers niet alleen de wedstrijd (1-2), maar ook aanvoerder en topscorer Graziano Pellè. Dat doet de kansen op een geslaagd einde van het seizoen gestaag slinken.

Het zijn geen fijne weken voor Feyenoord. De formatie van Ronald Koeman pakte twee weken geleden bij FC Twente bijna de overwinning, maar na blessuretijd zag de wereld er plotseling heel anders uit. Twente maakte gelijk, Feyenoord was woedend en Pellè uitte dat door de boel min of meer kort en klein te schoppen.

Het bleek de aanvang van een roerige periode. Pellè werd door de KNVB slechts symbolisch bestraft, maar tegen Ajax zat er nog genoeg woede in zijn lichaam om snel wéér te ontsporen. De Italiaan deelde een elleboogstoot uit aan Joël Veltman en verweet na afloop van de wedstrijd FOX Sports-verslaggever Jan Joost van Gangelen een Ajax-supporter te zijn.

De twee barre weken van Pellè kunnen worden gezien als aanzet van een vrije val. FC Groningen kan de Rotterdammers daartoe zondag het laatste zetje geven. Wat is Feyenoord eigenlijk waard zonder de topschutter? Wie begint er centraal voorin? Houdt de ploeg nog scorend vermogen over? Het zijn vragen die deze week door het hoofd van Koeman gaan.

Wellicht dat er nog meer vragen door het hoofd van Koeman spoken. De trainer die aan het einde van het seizoen vertrekt, hoorde maandag dat Fred Rutten hem in de zomer opvolgt. Critici, met name in de voetbalpraatprogramma’s, zinspeelden al op een vroegtijdig vertrek van Koeman. Die lijkt er na de decepties tegen Twente en Ajax steeds minder zin in te hebben.

Feyenoord statistisch gezien kansloos
Groningen-uit zou dus weleens de laatste wedstrijd met Koeman op de bank kunnen zijn. De kansen op succes voor Feyenoord lijken in de Euroborg niet al te groot. Groningen staat negende in de Eredivisie en won vier van de laatste vijf thuiswedstrijden. Ajax, PSV, AZ, FC Twente lukte het niet de zege mee te nemen uit het noorden.

Gebaseerd op het verleden heeft Feyenoord weinig reden tot optimisme. Van de laatste zes competitiewedstrijden in Groningen, won de topclub er geen een en speelde er een gelijk. Vorig jaar eindigde het treffen in 2-2, een jaar eerder betekende het zelfs een 6-0 nederlaag. In april 2005 zegevierde Feyenoord voor het laatst op bezoek bij Groningen (0-2).

Bron: Goal.com

20140308-120148.jpg

You must be logged in to post a comment Login