Nieuws

Feyenoord Vrouwen 1 wint oefenwedstrijd in De Kuip

on

Een droom kwam deze woensdag uit voor de Feyenoord Vrouwen. Ze speelden een korte oefenwedstrijd in De Kuip en dat was de eerste keer dat zij in het stadion speelden. Normaal wordt er op Varkenoord gespeeld. “Dit smaakt naar meer,” zegt Celainy Obispo met een glimlach van oor tot oor.

Obispo is een kind van Zuid en rijdt dagelijks langs het imposante stadion van Feyenoord. “Van kleins af aan vraag je je af hoe het is om in het Feyenoord-shirt hier te spelen. Dit is een droom die realiteit wordt. Het was echt genieten.”

Feyenoord speelde twee keer een kwartier tegen topklasser Saestum uit Zeist. Het won met 1-0 door een treffer van Romée van de Lavoir voorafgaand aan de oefenwedstrijd van de mannen van Feyenoord tegen RKC. “Het was fantastisch,” zegt Pia Rijsdijk. “Je hoopt stiekem al lang dat je de kans krijgt en vandaag is het gebeurd.”

De spits van Feyenoord heeft ’s ochtends eerst nog gewerkt. “Dat doe ik altijd, maar je bent met je gevoel al bij De Kuip. Je kunt niet wachten tot het zover is.” Rijsdijk hoopt nu vaker in het stadion te spelen. “Dit speelt zeker in de groep. Nu hoop je op een officiële competitiewedstrijd.”

Obispo is van mening dat het team dit zelf kan afdwingen. “We moeten blijven presteren. We hebben al verrassende resultaten neergezet en dan groeit je populariteit. Meer wedstrijden in De Kuip afdwingen hebben we deels in eigen hand.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply