Nieuws

Feyenoord Vrouwen 1 wint met 2-0 van Excelsior door twee goals Bennink

on

Feyenoord Vrouwen 1 heeft ook de derde editie van de Rotterdamse stadsderby winnend afgesloten. Stadgenoot Excelsior werd door twee doelpunten van Maxime Bennink met 2-0 verslagen.

Voorafgaand aan de aftrap was het vooral de vraag hoe Feyenoord Vrouwen 1 zich zou herpakken na de grote nederlagen in de afgelopen twee wedstrijden tegen PSV en FC Twente (respectievelijk 4-0 en 6-0). De angst dat de ploeg van Danny Mulder na een fantastische eerste seizoenshelft ver weg zou zakken in de tweede bleek vrijdagavond ongegrond. 

Vanaf het eerste fluitsignaal legde Feyenoord weer de strijd en passie op de mat die de ploeg in de eerste maanden van het debuutseizoen zo succesvol maakte. Hoewel de wedstrijd van beide kanten slordig was en allebei de teams niet tot uitgespeelde kansen kwamen, domineerde Feyenoord Vrouwen 1 de derde editie van de Rotterdamse derby. Na een half uur had Feyenoord op voorsprong moeten komen, maar de jarige Pia Rijsdijk, die vrijdag dertig werd, schoot van dichtbij op de paal. Met de 0-0 ruststand zullen vooral de bezoekers tevreden zijn geweest.

Tweede helft
In de tweede helft kwamen er kansen voor Feyenoord, maar liet de ploeg daardoor achterin ruimtes vallen. Keeper Jacintha Weimar voorkwam met meerdere uitstekende reddingen dat Excelsior kon scoren uit de uitbraak en ook de wederom sterk spelende Samantha van Diemen verzorgde een paar keer cruciale ingrepen achterin. Uiteindelijk waren het, net als tijdens de vorige editie van Feyenoord – Excelsior, twee doelpunten van Maxime Bennink die de doorslag gaven. Vlak na rust wist Bennink in kort tijdsbestek twee keer het net te vinden en zo ook deze Rotterdamse derby in het voordeel van haar ploeg te beslissen.

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op vrijdag 1 april op bezoek bij VV Alkmaar. Twee weken daarna, op vrijdag 22 april, komt PEC Zwolle op bezoek op Varkenoord. Aanwezig zijn? Kaarten koop je hier.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply