Feyenoord Vrouwen 1 verslaat PEC in laatste thuiswedstrijd van 2021

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de laatste thuiswedstrijd van 2021 met een overwinning afgesloten. Op Varkenoord werd PEC Zwolle vrijdagavond met 1-0 verslagen. Hierdoor is de ploeg van Danny Mulder in ieder geval weer even koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Feyenoord Vrouwen 1 was in eigen huis tegen PEC Zwolle gebrand op revanche. De eerdere confrontatie tussen de twee ploegen dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning voor PEC Zwolle. Het betekende destijds de eerste nederlaag van het seizoen voor Feyenoord Vrouwen 1.

De thuisploeg, die de laatste weken moeite had om dezelfde intensiteit op de mat te leggen als in het begin van het seizoen, begon dit keer scherp aan de wedstrijd. De ploeg van Mulder liet zien dat het met recht mee kan strijden om de bovenste plaatsen in het debuutseizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

In de 12de minuut leidde de felle start tot resultaat. Uit een corner van Romée van de Lavoir kopte Celainy Obispo de 1-0 tegen de touwen. Opvallend genoeg was deze goal vrijwel identiek aan de goal die Feyenoord scoorde op bezoek bij Zwolle. Met deze minimale voorsprong gingen beide ploegen de rust in.

Tweede helft
Ook in de tweede helft ging Feyenoord door met druk zetten op de verdediging van PEC. Dit leidde een kwartier voor tijd tot een grote kans voor Pia Rijsdijk, die alleen op Zwolle-keeper Pondes afging. Het schot van Rijsdijk kon echter voor de lijn weggewerkt worden door een verdediger van de bezoekers.

Door de kleine marge op het scorebord bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Vlak voor tijd werd PEC Zwolle nog een paar keer levensgevaarlijk, maar Feyenoord-keeper Jacintha Weimar behoedde, niet voor het eerst dit seizoen, haar ploeg voor puntverlies met een paar knappe reddingen.

Door de 1-0 overwinning staat Feyenoord Vrouwen 1 in ieder geval weer even op de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Aanstaande zondag kan Ajax bij winst op VV Alkmaar weer gelijk in punten komen met de Rotterdammers. Regerend landskampioen FC Twente was deze speelronde vrij.

Programma
Op zondag 19 december speelt Feyenoord Vrouwen 1 de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021. In Amsterdam is Ajax de tegenstander. De wedstrijd begint om 12:15