Feyenoord Vrouwen 1 terug aan kop na winst op sc Heerenveen

Feyenoord Vrouwen 1 heeft vrijdagavond met een minimale marge gewonnen op bezoek bij sc Heerenveen. In een lastige wedstrijd werd de nummer zeven van de ranglijst met 0-1 verslagen. Door deze overwinning gaat Feyenoord Vrouwen 1 in ieder geval tijdelijk weer aan kop in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Op een regenachtig Sportpark Skoatterwâld had Feyenoord Vrouwen 1 veel moeite met het stugge sc Heerenveen. De ploeg uit het noorden, die eerder dit seizoen nog de tegenstander was in de eerste thuiswedstrijd ooit van Feyenoord (2-2), maakte het de bezoekers niet makkelijk. Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd, mede door het natte, slecht bespeelbare veld in Heerenveen.

Schot op de lat
De enige echte kans in de eerste helft viel te noteren in de 23ste minuut, toen Cheyenne van de Goorbergh de keeper van Heerenveen voor de goal zag staan en van een meter of 25 op de lat schoot. Met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op voor de rust.

Scherpe start
In de tweede helft was het spelbeeld anders. Feyenoord kwam scherp uit de kleedkamer en zette de thuisploeg vol onder druk. Dit leidde tot een aantal kansen, waarvan er een achter de doelvrouw van Heerenveen belandde. In de 51ste minuut werd een corner van Romée van de Lavoir niet goed weggewerkt en uit de kluts kon Samantha van Diemen hard binnenschieten: 0-1.

Met de voorsprong op het bord werd Feyenoord wel iets sterker, zonder tot veel uitgespeelde kansen te komen. Heerenveen kwam er wel steeds moeilijker uit, ook omdat Feyenoord hoog druk bleef zetten. Uiteindelijk wist de ploeg van Danny Mulder de overwinning over de streept te trekken. Hiermee staat Feyenoord in ieder geval weer voor even bovenaan de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Aanstaande zondag kunnen de vrouwen van Ajax bij winst op FC Twente de koppositie weer overpakken.

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is vrijdag 19 november om 19:30 thuis tegen ADO Den Haag.