Nieuws

Feyenoord Vrouwen 1 na winst op Excelsior nieuwe koploper in Pure Energie Eredivisie

on

De vrouwen van Feyenoord zijn de nieuwe koploper in de Pure Energie Eredivisie. De Rotterdammers van Zuid wonnen in een spannende stadsderby met 2-1 van Excelsior, dat vlak voor tijd een penalty miste, en staan nu bovenaan de ranglijst.

Excelsior, dat al jaren op het hoogste niveau van Nederland actief is, was verreweg de underdog tegen Feyenoord, dat pas sinds dit seizoen deelneemt aan de eredivisie. Dat verschil werd vanaf het begin duidelijk. Romée van de Lavoir schoot een vrije trap van ver buiten het strafschopgebied binnen: 0-1.

Tot aan de rust bleven de ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar. In de tweede helft zette Feyenoord aan en kreeg Pia Rijsdijk een kopkans om de score te verdubbelen. De spits van Feyenoord raakte echter op de lat. 

Na exact een uur spelen werd het alsnog 0-2. Linksback kwam Celainy Obispo mee naar voren en kopte binnen. Toch was de zege nog niet binnen voor de ploeg van trainer Danny Mulder. Coelho Auérlio maakte een kwartier voor de tijd de aansluitingstreffer: 1-2.

Vlak voor tijd leek Excelsior op gelijke hoogte te komen. Sabrine Ellouzi mocht namelijk aanleggen vanaf de strafschopstip. Feyenoord-keeper Jacintha Weimar bleef goed naar de bal kijken en redde zo de drie punten voor haar club. 

Feyenoord staat na zeven duels met veertien punten fier bovenaan in de eredivisie. FC Twente, Ajax, PSV én PEC Zwolle staan daar slechts één puntje achter. Vrijdagavond speelt Feyenoord de topper tegen FC Twente.

Bron; Rijnmond.nl

Foto Feyenoordtraining.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply