Feyenoord Vrouwen 1 lijdt eerste competitienederlaag tegen PEC Zwolle

Na de mooie overwinning op Ajax wachtte voor Feyenoord Vrouwen 1 vrijdagavond de volgende belangrijke wedstrijd. De ploeg van Danny Mulder ging op bezoek bij PEC Zwolle, dat de speelronde in ging als koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het werd een spannende wedstrijd, die uiteindelijk net de verkeerde kant op viel voor de vrouwen van Feyenoord en de eerste competitienederlaag betekende: 2-1.

Onder het toeziend oog van ruim 1.500 supporters, waarvan een aanzienlijk deel Feyenoord-aanhang, begon het team van Danny Mulder rommelig aan de wedstrijd. Het duel tussen de nummers 1 en 3 van de competitie zou mogelijk kunnen bepalen wie aan het einde van deze speelronde koploper is, mocht PSV op dezelfde avond punten laten liggen in en tegen Heerenveen. Daardoor zat er voor beide ploegen flink wat spanning op het duel, wat in de openingsfase goed te zien was.

Eerste kans, eerste goal
De eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd kwam in de vijftiende minuut en was direct raak. Na een snelle uitbraak van PEC Zwolle scoorde Moïsa van Koot en bracht daarmee de thuisploeg op voorsprong.

Feyenoord Vrouwen 1 legde, net als vorige week, veel passie en strijd op de mat en dat betaalde zich uit. In de 28e minuut torende Celainy Obispo bij een corner hoog uit boven de verdediging van PEC zorgde met een kopbal voor de gelijkmaker en ruststand.

Sterk begin
Feyenoord Vrouwen 1 kwam scherp uit de kleedkamer en begon sterk aan de tweede helft. In de beginfase werd de ploeg een aantal keer gevaarlijk, onder andere met een schot op de paal van Samantha van Diemen. De bevrijdende 1-2 viel echter niet en daar profiteerde PEC Zwolle van. Tegen de verhouding in scoorde de thuisploeg in de 65eminuut de 2-1.

Na deze goal was Feyenoord Vrouwen 1 het overwicht kwijt en werd het spel slordiger. De ploeg van Danny Mulder bleef strijden voor elke meter, maar het mocht niet baten. De 2-1 eindstand betekende het eerste verlies in de competitie dit seizoen.

Programma
Veel tijd om stil te staan bij de nederlaag is er niet, want volgende week staat de volgende topwedstrijd al weer op het programma. Op zondag 17 oktober komt PSV op bezoek op Varkenoord. Wil jij hierbij zijn om Feyenoord Vrouwen 1 te steunen? Koop dan nu je ticket(s) hier in de officiële Feyenoord Ticketshop.