Feyenoord Vrouwen 1 komt niet verder dan gelijkspel tegen PEC Zwolle

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gelijkgespeeld. Na vroeg op 1-0 voorsprong gekomen te zijn liet de ploeg van Danny Mulder zich nog voor rust verrassen door de nummer zes van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Door een fraaie kopgoal van Cheyenne van den Goorbergh eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-2.

In de eerste helft zocht Feyenoord vol de aanval en zat de ploeg er overal op het veld kort op. Dit leidde tot een aantal schietkansen, al kon PEC Zwolle ook een paar keer onder de hoge druk uitvoetballen en gevaarlijk worden uit de counter. In de zevende minuut betaalde het harde werken van Feyenoord zich uit. Een schot van Maxime Bennink werd door Zwolle-keeper Moon Ponder half gestopt, waarna de bal tergend langzaam richting de doellijn rolde. Pia Rijsdijk twijfelde niet en gaf met haar voet het beslissende zetje: 1-0.

Weimar beslissend
Met deze voorsprong op zak bleef Feyenoord druk zetten, maar werd het ook slordiger. Keeper Jacintha Weimar moest in het eerste deel van de wedstrijd meerdere malen beslissend optreden om een gelijkmaker te voorkomen. Op het half uur was het dan toch raak voor Zwolle. Een harde bal van een Zwolle-speelster schiet door de verdediging van Feyenoord heen en kan voor het doel gebracht worden. De kopbal van Jeva Valk laat Weimar kansloos: 1-1. Op slag van rust werd de schade voor Feyenoord zelfs nog groter. Meerdere fouten achterin werden door de bezoekers hard afgestraft, Maruska van Olst bracht de stand op 1-2.

Tweede helft
Na de rust bleef PEC Zwolle gevaarlijk en lang leek het erop dat de 1-3 meer in de lucht hing dan de 2-2. Feyenoord Vrouwen 1 bleef echter strijden voor elke bal, zoals de ploeg dat dit seizoen al vaker heeft gedaan, en dat had effect. In minuut 58 kon een heerlijke voorzet van Maxime Bennink binnengekopt worden door Cheyenne van den Goorbergh: 2-2.
In het restant van de wedstrijd bleven beide ploegen hard werken, maar sloeg ook de vermoeidheid toe. Hierdoor werd het spelbeeld wat rommelig. Vlak voor tijd leek invaller Sophie Cobussen de winnende goal nog op haar schoen te hebben, maar ze wist het net niet te vinden. Eindstand: 2-2.

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op zondag 1 mei. Om 12:15 wordt er op Varkenoord afgetrapt tegen ADO Den Haag. Aanwezig zijn bij deze wedstrijd? Tickets koop je hier.