Feyenoord Vrouwen 1 in eerste duel ooit te sterk voor Standard Luik

De allereerste wedstrijd van Feyenoord Vrouwen 1 is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de Rotterdamse vrouwen. July Schneijderberg tekende in de slotfase voor de winnende treffer.

Het team van trainer Danny Mulder speelde in wisselende opstellingen drie keer dertig minuten tegen de recordkampioen van België. Daarbij kwamen niet alleen de zeventien selectiespeelsters van Vrouwen 1 in actie, maar kregen ook diverse beloften de kans.

Op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal was een fel Feyenoord de bovenliggende partij. Het leverde in de eerste periode een treffer op van Manique de Vette, die helaas werd geannuleerd wegens buitenspel.

In de tweede periode kreeg Kim Hendriks na een mooie aanval over rechts een nieuwe kans om de allereerste treffer voor Feyenoord Vrouwen 1 op het scorebord te zetten, maar het harde schot van de 21-jarige middenvelder werd gekeerd door de keepster van Standard Luik.

Ook in de laatste dertig minuten kreeg Feyenoord Vrouwen 1 ten overstaan van het toegestroomde publiek meerdere kansen op de zege, maar de bal wilde er niet in. Nadat Standard Luik uit een corner bijna op voorsprong kwam, loste Cobussen een gevaarlijk schot. Bennink kon een paar minuten later een enorme kans niet tot doelpunt promoveren en tikte de bal net naast.

In de absolute slotfase was het Schneijderberg, die zich de afgelopen vier jaar als jong talent heeft opgewerkt van Meiden Onder 17 naar Feyenoord Vrouwen 1, die zich tot matchwinner kroonde. De 19-jarige aanvalster schoot de bal na goed voorbereidend werk van Sophie Cobussen hard tegen de touwen. Met haar treffer gaat Schneijderberg de boeken in als eerste doelpuntenmaker ooit voor Feyenoord Vrouwen 1.

Volgende week zaterdag 31 juli speelt het team van trainer Danny Mulder opnieuw een oefenwedstrijd. Tegenstander is het eerste vrouwenelftal van KRC Genk. De wedstrijd, die op Varkenoord wordt gespeeld, begint om 12:00 uur en is toegankelijk voor publiek.