Nieuws

Feyenoord Vrouwen 1 houdt punt over aan competitiedebuut tegen ADO

on

Een strijdlustig Feyenoord Vrouwen 1 heeft een punt overgehouden aan het competitiedebuut in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. Sophie Cobussen maakte na ruim een kwartier spelen namens Feyenoord de eerste en enige treffer tegen ADO Den Haag. Het duel in de hofstad eindige na een gelijkmaker voor rust in 1-1.

‘Het viel me op dat we de spanning snel van ons af wisten te spelen,’  reageerde aanvoerster Annouk Boshuizen met een grote glimlach na afloop. Dat haar team weinig wedstrijdzenuwen kende was al vroeg in de wedstrijd zichtbaar. Met de nodige dosis strijdlust ging het in Den Haag namelijk een lange periode gelijk op.

Historisch doelpunt Cobussen
De speelsters van hoofdtrainer Danny Mulder wisten zichzelf na ruim een kwartier spelen te belonen met een prachtig doelpunt. Sophie Cobussen anticipeerde goed op een afgemeten voorzet en knikte de bal op knappe wijze binnen. Cobussen bracht hiermee niet alleen haar team op voorsprong, maar gaat zo ook de geschiedenisboeken in als eerste doelpuntenmaakster van Feyenoord Vrouwen 1 in de Pure Energie Eredivisie.

Strijdlust
Kort nadat Maxine Bennink geblesseerd het veld moest verlaten, kwam ADO Den Haag voor rust langszij dankzij een doelpunt van Kirsten van de Westeringh. Het was het begin van een lange fase waarin de vrouwen van ADO Den Haag de druk flink opvoerden.

Met diverse kansen van de Hagenaren leek een volgende tegentreffer onafwendbaar, maar keepster Jacintha Weimar lag meerdere keren in de weg met uitstekende reddingen op de lijn. Bij het inluiden van het ‘Haags Kwartiertje’ voerde de thuisploeg de druk extra op, maar nam de strijdlust bij Feyenoord alleen maar toe. Zo voorkwam Cheyenne van den Goorbergh in de slotfase van de reguliere tijd met een knappe sliding op de lijn een late tegentreffer. 

De vrouwen van Feyenoord kwamen met een laatste slotoffensief nog in de buurt van een treffer en dus het winnende doelpunt. Helaas stond de paal diep in de extra tijd in de weg bij een doelpoging van Romée van de Lavoir.

Thuiswedstrijd op Varkenoord
De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord Vrouwen 1 vindt plaats op Varkenoord. Op vrijdagavond ontvangt het team van Danny Mulder de vrouwen van Heerenveen. Voor het historische duel zijn 2.000 tickets verkrijgbaar. Deze zijn voor alle supporters te bestellen voor vijf euro per stuk. Kinderen t/m 12 jaar en toeschouwers vanaf 66 jaar betalen € 2,50. Direct kaarten bestellen? Klik dan hier.

Bron: Feyenoord.nl

.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply