Feyenoord Vrouwen 1 boekt zuinige overwinning in eerste wedstrijd van 2022

Feyenoord Vrouwen 1 heeft in de eerste wedstrijd van 2022 een zuinige overwinning geboekt. Op Varkenoord werd VV Alkmaar met 2-1 verslagen. Door deze zege blijft de ploeg van hoofdtrainer Danny Mulder bovenin meedoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar begon met een bijzonder moment. Manon Melis, Coördinator Vrouwenvoetbal, kreeg uit handen van Technisch Directeur Frank Arnesen de negende Willem Van Hanegem Trofee uitgereikt.

Na de feestelijke uitreiking gaf het spel van Feyenoord Vrouwen 1 in de eerste helft minder reden tot juichen. De ploeg begon scherp, maar had heel veel moeite om in het eigen spel te komen. Beide ploegen wisten niet tot grote kansen te komen, maar VV Alkmaar sneed een aantal keer dreigend door de Feyenoord-defensie heen. Enigzins tegen de verhouding in kwam Feyenoord na een half uur toch op voorsprong. Een schot van Annouk Boshuizen belandde op de lat, maar de rebound werd van dichtbij op knullige wijze in eigen goal gewerkt door Alkmaar-verdediger Nicole Stoop. Met een 1-0 voorsprong zocht Feyenoord de kleedkamer op voor de rust.

Tweede helft

In de tweede helft werd VV Alkmaar langzaam steeds dreigender, wat na ongeveer een uur spelen leidde tot de gelijkmaker. Een scherpe voorzet kon door Sanne Koopman van dichtbij binnen gegleden worden. De schrik leek er daarna aardig in te zitten bij Feyenoord, want de bezoekers werden steeds gevaarlijker. Twintig minuten voor tijd, met het gelijkspel nog op het scorebord, mocht Romée van de Lavoir aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Net als eerder dit seizoen tegen Excelsior krulde de Feyenoord-aanvaller de bal knap in de verre hoek: 2-1.

Het ging moeizaam, maar Feyenoord Vrouwen 1 slaagde er met veel strijd in de overwinning over de streep te trekken. Zo eindigde de eerste wedstrijd van 2022 in een zege.

Programma

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op vrijdag 4 februari, als de ploeg op bezoek gaat bij regerend landskampioen FC Twente. De aftrap is om 19:30.

Zaterdag 29 januari spelen de Vrouwen 1 nog een bekerwedstrijd tegen DSS uit Haarlem.