Nieuws

Feyenoord volgt het spoor van gladiatoren El Ahmadi en Vilhena

on

Als twee gladiatoren die de strijd hadden overleefd. Dat gevoel moet de opgeluchte aanhang van Feyenoord hebben gehad toen ze de twee spelers elkaar direct na afloop van Feyenoord-FC Utrecht (2-0) in de armen zagen vallen. Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi maakten het verschil in de zenuwslopende ontmoeting tussen de koploper en de nummer vier in de Kuip.
.

Feyenoord oogde voor de pauze bloednerveus, maar keer op keer wonnen Vilhena en El Ahmadi de persoonlijke duels. Voor El Ahmadi leek het bijzaak als hij daar een gele kaart bij zou ontvangen, voor Vilhena was het juist cruciaal dat arbiter Dennis Higler dat gele kartonnetje niet zou tonen want dat zou de linkspoot de ontmoeting met Vitesse kosten. El Ahmadi kreeg de prent, Vilhena ontsnapte.
.

Feyenoord liet in de Kuip zien hoe een wedstrijd in de allesbeslissende fase van de competitie moet worden gespeeld. Voetballend maakt de ploeg dit kalenderjaar nog zelden indruk, maar in de eigen Kuip is er altijd weer die ‘tot hier en niet verder’-houding. Vechten tot de laatste snik, dat is het credo.

.

FC Utrecht kreeg voor de pauze een reuzenkans via Gyrano Kerk, die om Brad Jones ging en vervolgens de paal raakte. En Bart Nieuwkoop blokte knap een inzet van Nacer Barazite. 

.

Opluchting

De Rotterdammers sloegen direct na de rust zelf toe. De lange bal was van Eric Botteghin, spits Nicolai Jorgensen verlengde fraai en Jens Toornstra rondde keurig af. Toen Eljero Elia in de slotfase met een fraaie pegel van afstand de zege veiligstelde, voelde je in de Kuip de opluchting bij de fanatieke aanhang.

.

Dat Feyenoord tot de laatste seconde moest blijven vechten toonde eens te meer aan dat de koploper het dit seizoen helemaal zelf moet doen. De bezoekers, toch bepaald geen aanhangers van Ajax, gaven vol gas ondanks het feit dat ze in Utrecht vast niet hopen op een landstitel voor Ajax. 

.

En dus zal het feit dat voormalig boegbeeld Henk Fraser de baas is bij Vitesse en Feyenoord-keeper Warner Hahn onder de lat staat bij Excelsior geen doorslaggevende rol spelen. Feyenoord moet het zelf doen in de laatste drie wedstrijden tegen Vitesse, Excelsior en Heracles Almelo.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login