Nieuws

“Feyenoord volgend jaar kampioenskandidaat nummer 1”

on

Ook als FC Twente volgende week nóg een keer tegen Feyenoord zou moeten en wéér met 3-0 zou winnen, dan nog zou ik meer vertrouwen hebben in de toekomst van Feyenoord dan in die van FC Twente.

Bij FC Twente zat er na die afgang thuis tegen FC Den Bosch veel druk op, ze moesten wel. Het is ook gemiddeld genomen een ploeg met veel meer ervaring dan Feyenoord. Dat heeft FC Twente een hoop geld gekost, maar daarmee zijn ze kunstmatig op dit moment iets verder dan Feyenoord. Toch zag je dat niet aan de hoeveelheid kansen die ze creëerden, dat viel zelfs erg tegen.

Ze hebben overigens wel terecht gewonnen hoor, daar niet van. Maar die ploeg boeit me gewoon niet. Tadic, als hij een steekpassje geeft, dan doen ze op televisie net alsof hij de nieuwe Xavi of Iniesta is. Hij werd nog man van de wedstrijd ook. Wat een opportunisme, ik heb hem nauwelijks gezien in de wedstrijd. Die jongen brengt veel te weinig voor de investering die ze in hem hebben gedaan.

Feyenoord verloor niet omdat de tegenstander zo goed was, maar omdat er verdedigend niet werd gebracht wat had gemoeten. Martins Indi speelde helaas onder zijn niveau en Joris Mathijsen stond een paar keer nogal verkeerd te dekken, vooral bij die goal van Castaignos. Jammer van een jongen met zoveel ervaring. De derde goal deed er niet zo heel veel toe, al hoop ik wel dat niet iedereen dat doelpunt aan het falen van Lamprou toeschrijft, want het muurtje van twee man sterk stond er ook niet bepaald lekker bij.

Deze wedstrijd moet Feyenoord meenemen om ervan te leren, bijvoorbeeld om tot de conclusie te komen dat het verdedigingscentrum anders bezet moet worden. Dat schiet echt wel wat tekort en bij harde conclusies daarover hoeft de leiding niet per se grote namen te ontzien. Voor het overige moet Feyenoord doorgaan waar het mee bezig is. Probeer die jongens als Tonny Vilhena en Boëtius en noem ze allemaal maar op, te binden. Als ze dat doen, is Feyenoord volgend jaar kampioenskandidaat nummer 1.

Dus liefst niet het voorbeeld volgen van FC Twente, PSV en Ajax. Nee, zelf opleiden en inpassen, dat is de aanpak voor de toekomst van elke Nederlandse club. Het kost alleen wel moeite om het geloof in zo’n filosofie vast te houden, als je af en toe je hoofd stoot. Maar wat geeft dat? Het gaat niet om een wedstrijd, het gaat om het niveau van een hele competitie. Vanuit die gedachte bewijst Feyenoord het Nederlandse voetbal nu een dienst. Het leidt op en geeft kansen. Dat moet ons allemaal hoop geven.

Momenteel behoren we niet tot de tien, twaalf sterkste competities van Europa en dat moet ons toch echt te denken geven. De conclusie ken ik al, opleiden dus en blijven geloven in onze eigen, Nederlandse aanpak. Ik vind het in dat verband wel komisch dat ze zich op dit front bij Ajax altijd de voorlopers vinden. Daar zijn ze zó ontzettend blij met zichzelf en wat ze allemaal doen, maar na een hoop gedoe hebben ze daar nog steeds een instabiele ploeg, een wankele organisatie en verdomd weinig goede verdedigers. Die gewonnen wedstrijd tegen Manchester City heeft ze daar zand in de ogen gestrooid.

Ajax heeft net als Feyenoord nog een hele weg te gaan en ik zou daarbij voor de langere termijn eerder mijn geld op Feyenoord zetten dan op Ajax. Mits ze in Rotterdam dus normaal blijven doen; hard trainen, opleiden en de eigen jeugd de voorkeur geven boven de nieuwkomers van nu. De jeugd heeft de toekomst, zo is het altijd geweest.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login