Nieuws

Feyenoord – Vitesse wordt uiterlijk morgen voor 17.00u vastgesteld

on

De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – Vitesse van zondag 10 mei is vandaag door de gemeente Rotterdam verboden. De reden voor het verbod is de aankondiging van politie-acties bij deze wedstrijd, waardoor de openbare orde en veiligheid rondom het stadion niet kan worden gewaarborgd. De KNVB is door dit verbod genoodzaakt de wedstrijd aankomende zondag uit het programma te halen en opnieuw in te plannen.

De KNVB realiseert zich dat dit sportief gezien een onwenselijke situatie is, en blijft teleurgesteld dat clubs, spelers en fans de dupe worden van een cao-conflict tussen politie en Ministerie van Veiligheid en Justitie. De voetbalbond is met de beide clubs in gesprek over een nieuwe datum voor deze wedstrijd. Sportieve uitgangspunten zoals het bewaken van het uit- en thuisritme, maximale rust tussen de wedstrijden en een gelijk aantal wedstrijden voorafgaand aan de laatste speelronde (zondag 17 mei) zijn hierbij leidend.

Aanvullend moet er rekening gehouden met de wedstrijden in de lopende UEFA-competities en de contractuele afspraken met de zendgerechtigden. De KNVB heeft clubs en de lokale autoriteiten gevraagd uiterlijk vrijdag 8 mei voor 17.00 uur duidelijkheid over een nieuwe speeldatum te verschaffen.

Bron: KNVB.nl

  

You must be logged in to post a comment Login