Nieuws

Feyenoord – Vitesse: “Beleving is helemaal weg”

on

Feyenoord-supporter Gerrit van Veen heeft al 32 jaar een seizoenkaart van Feyenoord, maar hij peinst er niet over om een stoeltje voor de wedstrijd tegen Vitesse aan te vragen.

Volgens Van Veen in het Algemeen Dagblad. ,,Je gaat naar Feyenoord om je vrienden te zien en voor het sociale karakter. Vooraf even een biertje halen op Varkenoord, daarna naar het stadion. Nu kan dat niet en moet je vooraf op corona testen. Ik kan ook niet op mijn vaste plek zitten, want de tweede ring is dicht en als er al vrienden in het stadion zijn, zitten die allemaal ergens anders. De beleving is helemaal weg.’’

Naar alle waarschijnlijkheid zal De Kuip wel ‘volstromen’. De supporters moeten voor lief nemen dat ze voor de wedstrijd op 25 april in een keurslijf worden geperst. De coronatest moet binnen 40 uur voor de aftrap (16.45 uur) worden afgenomen. Bij de poort van De Kuip volgt de controle, waarbij de negatieve testuitslag moet worden getoond via de CoronaCheck-app.

Voorzitter Remco Ravenhorst van Supportersvereniging FSV De Feijenoorder begrijpt de kritiek en de twijfels. ,,Ik heb er zelf ook gemengde gevoelens over’’, zegt hij. ,,In onze achterban zijn er mensen die het er graag voor over hebben, maar anderen vinden de combinatie met het testen te ver gaan.”

Van Veen denkt er sterk over om volgend seizoen geen seizoenkaart meer aan te schaffen, uit onvrede over het beleid bij Feyenoord, maar ook vanwege de mogelijkheid dat supporters dan opnieuw te maken krijgen met beperkingen, zoals verplichte coronatesten.

Het Algemeen Dagblad gaat verder: Ook bij FSV De Feijenoorder leven zorgen. Nu betaalt de overheid nog de testen. ,,Dat kost veel geld. Stel dat supporters daar in de toekomst zelf ook aan moeten meebetalen dan wordt het niet makkelijker’’, legt Ravenhorst uit.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply