Nieuws

Feyenoord vindt het te vroeg om te reageren op toelaten Ajax-fans

on

Het Algemeen Dagblad meldt dat Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon het nog te vroeg vindt om om te reageren op een eventuele bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax: ,,We vinden daar nog helemaal niks van. Om te beginnen moeten we nog een halve finale spelen en zien te winnen. Hetzelfde geldt voor Ajax. Bovendien – en dat is vanwege voorgaande dus ook logisch – hebben we nog met geen van de vele betrokken partijen gesproken die een rol hebben, mocht het zo ver komen.”

Ook Remco Ravenhorst van supportersvereniging FSV De Feijenoord geeft zijn mening in het AD.nl : ,,We spelen eerst nog tegen NAC en bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. De finale halen zou echt super zijn!’

Sinds 2009 wordt de klassieker zonder uitsupporters gespeeld. Burgemeester Aboutaleb en zijn Amsterdamse collega Job Cohen legden toen een verbod op na een reeks incidenten.

Ook vorig jaar waren er enkele incidenten. Bij de kampioenswedstrijd tussen Ajax Onder 19 en Feyenoord Onder 19 werden in Amsterdam familieleden van Feyenoord-spelers belaagd. Bij een wedstrijd tussen de amateurs van de Amsterdamse club AVV Swift en SC Feyenoord sneuvelden twee ruiten van de Feyenoordbus en zouden supporters antisemitische leuzen hebben geroepen.

Feyenoord liet verleden jaar juni weten haar medewerking met betrekking tot het mogelijk maken van meereizende uit-supporters bij de Klassiekers in te trekken. ,,Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uit-supporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel’’, liet Feyenoord destijds weten.

Bron: AD.nl

You must be logged in to post a comment Login