Nieuws

FEYENOORD VERZEKERT ZICH DANKZIJ HET LEGIOEN VAN DIENSTEN INSTAT

on

Met dank aan Het Legioen heeft Feyenoord een nieuwe overeenkomst gesloten met InStat, dat een wedstrijdanalysesysteem levert waarmee wedstrijden zowel tactisch als fysiek in kaart gebracht kunnen worden. Het systeem is gefinancierd dankzij de gelden van Het Legioen.

.

De samenwerking met InStat werd bekrachtigd in De Kuip, waar Eric Gudde (algemeen directeur Feyenoord) en Bram van Barneveld (directeur Instat Limited) hun handtekeningen zetten onder het contract. Zij deden dit in bijzijn van Chris de Back, bestuurder van Het Legioen.

.

Bij Feyenoord is performance analist David van Maurik, die deze week een nieuw contract tekende bij de club, degene die in praktijk het meest met het systeem werkt. Hij is blij met de nieuwe mogelijkheden. ‘Dit is voor ons een extra gereedschap om wedstrijden te kunnen analyseren,’ zegt Van Maurik. ‘Op de eerste plaats puur team tactisch, maar daarnaast kunnen we naar de individuele spelers kijken. We zien bijvoorbeeld hoeveel en waar ze hebben gelopen en wat hun rendement is. Al met al geeft het systeem daardoor een goed beeld van hoe een wedstrijd is verlopen, wat de trainers kunnen gebruiken in hun evaluatie en in de voorbereiding op de trainingen.’

.

Het systeem van InStat wordt gebruikt door clubs wereldwijd, waaronder Real Madrid, Borussia Dortmund, Chelsea en Manchester City. ‘Het systeem is een hulpmiddel voor de mensen die ermee werken, maar uiteindelijk zijn het die mensen zelf die het verschil maken,’ zegt Van Barneveld namens InStat, dat ook diensten levert waarmee tegenstanders of spelers individueel in kaart gebracht kunnen worden.

.

In totaal hebben in november vorig jaar ruim zesduizend Legioen-leden een stem uitgebracht op een bestemming van de Legioen-gelden. Ruim zestig procent van de stemmen ging naar InStat. ‘We zien dat er steeds meer betrokkenheid komt bij de leden op momenten dat ze hun stem kunnen uitbrengen, dat geldt ook bijvoorbeeld voor de Speler van de Maand-verkiezingen,’ zegt De Back. ‘Een overtuigende meerderheid van de stemmers heeft nu gekozen voor InStat, wat een heel goede ondersteuning is voor het eerste elftal.’ 
.

.
Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login