Nieuws

FEYENOORD VERWACHT GEEN KAARTEN VOOR NAPOLI -UIT

on

Hoewel Feyenoord officieel nog geen bericht heeft ontvangen dat haar supporters op dinsdag 26 september aanstaande niet welkom zijn bij de wedstrijd SSC Napoli – Feyenoord, is inmiddels wel bekend dat de politie van Napels het bevoeghebbende gezag in de stad negatief zal adviseren over het toelaten van Feyenoord-supporters.

Feyenoord heeft dit vernomen via de KNVB, dat contact heeft gehad met de Italiaanse voetbalbond en vertegenwoordigers van de Gemeente Rotterdam, die de voorbije dagen intensief contact hebben onderhouden met de Nederlandse ambassade in Rome. Feyenoord gaat er van uit dat het negatieve advies van de politie opgevolgd zal worden en er dus geen kaarten voor Feyenoord-supporters beschikbaar komen.

Tijdens een overleg in Napels vorige week maandag, waarbij een delegatie van Feyenoord, de politie Rotterdam en de Gemeente Rotterdam aanwezig waren, liet de Napolitaanse politie weten dat de wedstrijd is geclassificeerd als ‘extreem hoog risico’ en dat de komst van duizenden Feyenoord-supporters in combinatie met de Napoli-aanhang een te grote bedreiging vormt voor de openbare orde en veiligheid. Dit zou de reden van het verbod zijn, dat dus nog steeds niet in schriftelijke vorm door Feyenoord is ontvangen.

Het spreekt voor zich dat Feyenoord enorm teleurgesteld is, zeker na de succesvolle Europese campagne van het seizoen 2016-2017, waarin de Feyenoord-supporters zich van hun beste kant lieten zien. Feyenoord heeft de UEFA ingeschakeld, maar verwacht niet dat de Europese voetbalbond het tij kan keren.

Feyenoord beseft dat honderden supporters direct na de loting een reis hebben geboekt. De club hoopt echter dat mensen alsnog zullen afzien van het voornemen om naar Napels af te reizen en voor zowel zichzelf als de club geen onnodige risico’s nemen.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login