Nieuws

Feyenoord versterkt zich per direct met Basaçikoglu en Wilkshire

on

Feyenoord heeft zich per direct versterkt met Bilal Basaçikoglu en Luke Wilkshire. Basaçikoglu is een 19-jarige aanvaller die wordt overgenomen van sc Heerenveen. Hij tekende donderdag in De Kuip een contract voor vier seizoenen, met een optie voor een extra jaar. Wilkshire (32) is een verdediger die transfervrij was nadat hij van 2008 tot en met vorig seizoen uitkwam voor Dinamo Moskou. De 80-voudig international van Australië zette donderdag zijn handtekening onder een verbintenis voor één jaar, met een optie voor een jaar extra. Wilkshire gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 2, Basaçikoglu krijgt rugnummer 14.

Technisch directeur Martin van Geel is verheugd met de dubbelslag van Feyenoord. ‘Ons beleid is erop gericht om spelers uit onze eigen jeugdopleiding aan te vullen met grote talenten van buitenaf. Wij zijn wat dat betreft heel blij met de komst van Bilal Basaçikoglu, die een meerjarig contract tekent en de kans krijgt om zich bij ons verder te ontwikkelen. We zijn daarnaast van mening dat talent zich alleen kan ontwikkelen aan de hand van ervaren spelers, terwijl we ook de balans in het elftal zorgvuldig bewaken en een aantal van onze talenten niet overhaast willen brengen. In dat opzicht is Luke Wilkshire een zeer welkome versterking. We zijn heel blij dat we hem transfervrij aan ons hebben kunnen binden en we naast geroutineerde spelers als Joris Mathijsen, Khalid Boulahrouz en Ruben Schaken extra ervaring hebben kunnen toevoegen aan deze selectie, waarvan de gemiddelde leeftijd desondanks nog altijd geen 24 jaar is.’

Jeugdinternational Basaçikoglu maakte vorig seizoen veel indruk bij sc Heerenveen. De flankaanvaller kwam voor de Friese club in het afgelopen voetbaljaar in 25 competitiewedstrijden in actie, waarin hij zes doelpunten maakte. Heerenveen nam Basaçikoglu in 2011 over van amateurclub Pancratius.

Voor Wilkshire betekent zijn overstap naar Feyenoord een terugkeer naar de Eredivisie, nadat hij van 2006 tot 2008 voor FC Twente speelde. Met die club behaalde hij in het seizoen 2007-2008 de tweede plaats in de competitie. Voor zijn tijd in Enschede speelde Wilkshire achtereenvolgens voor Middlesbrough (2000-2003) en Bristol City (2003-2006).

Wilkshire kwam tot dusver tachtig keer uit voor het nationale elftal van Australië. Met die ploeg was hij onder meer actief op de WK’s van 2006 en 2010, onder leiding van respectievelijk de Nederlandse bondscoaches Guus Hiddink en Pim Verbeek. In het afgelopen seizoen speelde Wilkshire 23 competitiewedstrijden voor Dinamo Moskou.

Basaçikoglu en Wilkshire zijn nog niet inzetbaar voor Feyenoord in de aanstaande uitwedstrijd tegen Besiktas, omdat er geen wijzigingen meer mogen worden aangebracht op de spelerslijst van de UEFA.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login