Nieuws

Feyenoord verspeelt twee keer voorsprong en verliest Klassieker

on

Feyenoord heeft zondag een grote kans laten liggen om voor het eerst in zeventien jaar te winnen in Amsterdam. Tot twaalf minuten voor tijd leidde het team van trainer Arne Slot met 1-2, maar in de slotfase ging het alsnog mis (3-2).

Dat Feyenoord op weg leek naar de eerste triomf in de hoofdstad sinds 2005 was vooral te danken aan een ijzersterke eerste helft die het op de mat legde. De ploeg ging uit van eigen kracht en joeg Ajax regelmatig met succes af op eigen helft. Bovendien was ook het spel aan de bal dik in orde, wat leidde tot uitstekende doelpunten van Luis Sinisterra en Guus Til. Ook de tegentreffer tussendoor van Sébastien Haller bracht Feyenoord niet van de wijs.

Zo ging Feyenoord met een meer dan verdiende voorsprong de rust in en kon in de kleedkamer een plan worden gesmeed om die in de tweede helft over de streep te trekken. In dat opzicht kon de ploeg vertrouwen putten uit het eerste kwartier na rust, waarin Ajax ver van het eigen doel werd gehouden en er zelfs nog wat kleine mogelijkheden lagen om verder weg te lopen.

Gesteund door de volle Johan Cruijff Arena perste de koploper in de slotfase een laatste offensief uit en dat werd Feyenoord te machtig. Wellicht ook als gevolg van de krachtsinspanningen in de Europa Conference League van afgelopen donderdag vloeiden de krachten in de Rotterdamse benen steeds verder weg. 

De 2-2 uit een vrije trap van Dusan Tadic een klein kwartier voor tijd was al een tik, de dreun die Antony een paar minuten later uitdeelde nog veel gevoeliger. Zo dichtbij een zege op bezoek bij Ajax was Feyenoord jaren niet geweest, maar aan het einde van een meeslepende Klassieker stond de ploeg toch met lege handen. Een zuur gegeven, zeker de nare smaak ervan pas over twee weken kan worden weggespoeld in de eerstvolgende competitiewedstrijd thuis tegen Willem II (zaterdag 2 april, 21:00 uur).

Ajax – Feyenoord 3-2 (1-2)

8′ Luis Sinisterra 0-1
24′ Sébastien Haller 1-1
28′ Guus Til 1-2
78′ Dusan Tadic 2-2
86′ Antony 3-2

Opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Toornstra (63′ Hendrix), Til; Nelson, Dessers (76′ Linssen), Sinisterra (83′ Pedersen)

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply