FEYENOORD VERSLAAT DE GRAAFSCHAP MET 4-0

Feyenoord heeft zich gerevancheerd voor het smadelijke puntenverlies tegen Excelsior. De Rotterdammers hadden in de eigen Kuip geen kind aan De Graafschap en wonnen door doelpunten van vier verschillende spelers met 4-0.

Toch had Feyenoord het in eerste instantie niet makkelijk met de bezoekers uit Doetinchem. Verdedigend zat het goed in elkaar bij De Graafschap en bij tijd en wijlen braken de Superboeren nog wel eens gevaarlijk uit. Tot gevaarlijke kansen leidde dat echter niet en het was dan ook Steven Berghuis die Feyenoord op voorsprong had moeten zetten. Hij kopte na bijna een half uur spelen in vrijstaande positie in de handen van Hidde Jurjus.

Even later had ook De Graafschap de kans om de voorsprong te grijpen in Rotterdam. Youssef El Jebli, specialist in het nemen van vrije trappen, mocht vanaf twintig meter aanleggen voor de ploeg van trainer Henk de Jong. Hij mikte echter net naast, waarna de tegenaanval van Feyenoord wel in het netje eindigde. Een van richting veranderd schot van Vilhena betekende de openingstreffer voor de Rotterdammers.

Voor de rust gebeurde er niet zo veel meer na de 1-0 van Feyenoord, maar na de onderbreking was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de mannen van Giovanni van Bronckhorst. Eerst zorgde Calvin Verdonk tien minuten na het begin van de tweede helft voor de 2-0, waarna Jerry St. Juste (lage schuiver) en Jens Toornstra (kopbal) de ruime zege vorm gaven.

De absolute wil om meer doelpunten te maken ontbrak vervolgens bij Feyenoord en alleen Nicolai Jörgensen zocht nog opzichtig naar een goal. Die kreeg de Deense spits niet, waardoor Feyenoord uiteindelijk genoegen moest nemen met een overwinning met vier doelpunten verschil. De Stadionclub loopt door de zege ook in op Ajax. De achterstand op de Amsterdammers bedraagt nu acht punten.

Bron: Voetbalprimeur.nl