FEYENOORD VERLIEST VAN SC HEEREVEEN MET 3-1

Feyenoord heeft woensdagavond de tweede nederlaag van dit seizoen in een uitwedstrijd geleden. De ploeg van trainer Fred Rutten was in Friesland niet opgewassen tegen sc Heerenveen: 3-1. Colin Kazim-Richards zorgde in de eerste helft met een prachtig doelpunt nog wel voor een voorsprong, maar treffers van Simon Thern en Sam Larsson (2) deden Feyenoord uiteindelijk de das om.
Feyenoord komt tekort in Heerenveen
Boeiend voetbalgevecht
Hoewel de temperatuur in het noorden van Nederland tot onder het vriespunt was gedaald, zullen de aanwezige toeschouwers bij het duel tussen Heerenveen en Feyenoord nauwelijks erg hebben gehad in de kou. Er was voor hen namelijk genoeg te beleven in het Abe Lenstra Stadion, waar de 22 spelers op het veld er vanaf de aftrap een boeiend voetbalgevecht van maakten. De door Fred Rutten voorspelde aanvalsdrang van de thuisploeg kwam uit, terwijl ook Feyenoord speelde om te winnen.

Omdat er vanuit de speelwijze van de twee teams veel gevaar voor beide doelen ontstond, mocht het een klein wonder heten dat er in het eerste kwartier niet werd gescoord. Marten de Roon was dichtbij met een gevaarlijke vrije trap, terwijl Sven van Beek op het laatste moment voortreffelijk ingreep toen Joey van den Berg alleen op doelman Kenneth Vermeer af kon. Aan de overkant wist Lex Immers al na zeven minuten spelen wel het net te vinden, alleen bevond de middenvelder zich bij een indraaiende vrije trap van Jens Toornstra in buitenspelpositie en werd het doelpunt afgekeurd.

Prachtige goal Kazim-Richards
Dat er even later alsnog een Rotterdams feestje kon worden gevierd, was volledig te danken aan Colin Kazim-Richards. De spits werd na bijna een half uur spelen met een steekbal bediend door Khalid Boulahrouz en haalde vervolgens vanuit een moeilijke hoek vernietigend hard uit. De bal belandde achter de kansloze Kristoffer Nordfeldt in het dak van het doel, wat de achtste competitiegoal van de Turks-Engelse aanvaller betekende.

Feyenoord verliest grip op de wedstrijd
In plaats van dat de op dat moment verdiende voorsprong Feyenoord extra vertrouwen gaf, ging het vanaf het openingsdoelpunt juist bergafwaarts met de ploeg. Dat had ook te maken met de speelwijze van de thuisploeg, die fanatiek op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam er in de kort voor het einde van de eerste helft ook, via de voet van Simon Thern. Nadat de middenvelder enkele minuten daarvoor al een waarschuwingsschot had gelost dat op de paal eindigde, trof hij twee minuten voor rust vanuit vrijwel identieke positie alsnog raak.

Larsson doet Feyenoord de das om
Na het doelpunt van Heerenveen kregen beide ploegen tijdens de rust de kans even op adem te komen, alvorens het duel zich ook in de tweede helft in een moordend hoog tempo voltrok. Daarbij had de thuisploeg de wind het meest in de rug, wat het gevolg was van een zeldzaam slippertje van Vermeer. Hij schatte na een klein uur spelen een op het oog houdbaar schot van Sam Larsson verkeerd in, waardoor Feyenoord voor het eerst die avond in de achtervolging moest.

Net op het moment dat Feyenoord zich een kwartier voor tijd met Mitchell Te Vrede als vervanger van Khalid Boulahrouz opmaakte voor een slotoffensief en Kazim-Richards een dot van een kans miste op de gelijkmaker, deelde Heerenveen aan de andere kant de genadeklap uit. Mark Uth bereikte de volledig vrij staande Larsson, die koelbloedig voor zijn tweede van de avond tekende en daarmee de kater voor Feyenoord compleet maakte.

sc Heerenveen – Feyenoord 3-1
28’ 0-1 Kazim-Richards