Nieuws

FEYENOORD VERLIEST VAN HERACLES ALMELO

on

Feyenoord heeft in de eigen Kuip verrassend met 1-2 verloren van Heracles Almelo. Door de resultaten van de concurrenten kon de ploeg van trainer Ronald Koeman de koppositie veroveren in de eredivisie, maar ook de Rotterdammers faalden. Voor Heracles is het de eerste zege ooit in de Kuip.

De thuisploeg had al na veertig seconden op voorsprong moeten staan. De buitenspelval van Heracles Almelo haperde, waardoor Graziano Pellè alleen voor doelman Remko Pasveer kwam te staan. De Italiaan schoot – met Bruno Martins Indi nog naast hem – naast het doel. Enkele minuten later was Martins Indi gevaarlijk, maar hij vond Pasveer op zijn weg. Nadat een doelpunt Daryl Janmaat terecht was afgekeurd, kreeg Immers ook een dot van een kans. Zijn bekeken lob miste vaart, waardoor ex-Spartaan Jeroen Veldmate de bal voor de lijn kon wegwerken.

Na die goede fase zakte Feyenoord ver weg. De bezoekers bleven eenvoudig overeind en kwamen zo nu en dan voor het doel van keeper Erwin Mulder, die in actie moest komen op een schot van Bryan Linssen. Vier minuten voor rust werd het wel 0-1. Uit een hoekschop verdween de inzet van Jens Jurn Streutker via Miquel Nelom in het doel.

Twee minuten later was het alweer gelijk. Jean-Paul Boëtius knalde de bal op prachtige wijze achter Pasveer: 1-1. In blessuretijd van de eerste helft pegelde Nelom nog op de paal en schoot Boëtius in de rebound in het zijnet.

In de tweede helft kwam Feyenoord geen moment meer in de wedstrijd. Er was zelfs de nodige irritatie onderling en Pasveer werd zelden op de proef gesteld. Heracles Almelo kwam wel een paar keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel en nam zelfs een hernieuwde voorsprong. Mikhail Rosheuvel schoot de1-2 binnen via de binnenkantpaal.

Koeman, die eerder al Ruben Schaken had gebracht, probeerde met John Goossens en Otman Bakkal in de ploeg nog iets te forceren, maar Feyenoord overtuigde geen moment meer. Jordy Clasie vond in de slotfase nog wel Pasveer op zijn weg en Pellè kopte ruim naast. De geirriteerde Italiaan moest kort voor tijd zelfs met rood van het veld na een domme kopstoot.

Feyenoord is door de nederlaag gezakt naar de achtste positie met zeventien punten uit elf duels.

Scoreverloop: 41. Miquel Nelom (eigen doelpunt) 0-1, 43. Jean Paul Boëtius 1-1, 63. Mikhail Rosheuvel 1-2.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij (77. Bakkal), Martins Indi, Nelom, Clasie, Immers, Vilhena, Armenteros (62. Schaken), Pellè en Boëtius (77. Goossens).

Bron: Rijnmond.nl

20131027-165320.jpg

You must be logged in to post a comment Login