FEYENOORD VERLIEST VAN FC TWENTE

Feyenoord heeft zondag geen potten kunnen breken in de uitwedstrijd tegen koploper FC Twente. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging in Enschede met 3-0 onderuit. Al na twintig minuten keek Feyenoord tegen een zeer zware opgave aan, doordat de thuisploeg vroeg in de wedstrijd twee keer wist te scoren. In het vervolg van het duel kwam Feyenoord tekort om FC Twente nog serieus in problemen te brengen.

Al twee dagen voor de wedstrijd in Enschede had Ronald Koeman gewaarschuwd voor het grootste gevaar van FC Twente. De trainer noemde de kracht van de buitenspelers Nacer Chadli en Dusan Tadic, die op een goede dag allebei met hun individuele kwaliteiten het verschil kunnen maken.

Feyenoord was zodoende gewaarschuwd, maar desondanks zorgde een combinatie tussen de twee vleugelspelers ervoor dat de thuisploeg al binnen tien minuten op voorsprong kwam. Tadic sneed vanaf de rechterflank naar binnen en bediende Chadli op maat. De aanvaller kon vanaf een meter of tien hard binnenschieten en liet daarmee doelman Kostas Lamprou kansloos.

Hoewel Feyenoord in de beginfase alles behalve de onderliggende partij was, stond nog geen tien minuten na de openingstreffer ook de 2-0 op het scorebord. De defensie van Feyenoord mocht zich die treffer aanrekenen. Nadat Roberto Rosales van achteruit met een hoge pass Luc Castaignos de diepte in had gestuurd, wist de spits de bal tussen Stefan de Vrij en Kostas Lamprou door het beslissende tikje in het doel te geven.

Hoewel de tussenstand geen juiste afspiegeling was van de verhoudingen op het veld, had Feyenoord zodoende al na twintig minuten een loodzware opgave voor de boeg. Die wetenschap liet de ploeg van Koeman niet beter voetballen.

Waar in de eerste twintig minuten via bij vlagen prima combinatiespel verschillende kansen werden gecreëerd, waarbij de grootste op naam van Clasie kwam die op keeper Nikolay Mihaylov schoot, zakte het niveau van Feyenoord in na de tweede treffer van de thuisploeg. In het tweede deel van de eerste helft grossierde Feyenoord in onnodige fouten, waardoor het Twente in staat stelde om tot de rust nog verschillende keren gevaarlijk te worden.

Ook in de tweede helft bleef het spel van Feyenoord te slordig om FC Twente serieus in problemen te kunnen brengen. Een van de weinige positieve uitzonderingen was Pellè, die zich gedurende de hele wedstrijd zeer balvast toonde en een van de weinige spelers was die de rust te allen tijde bewaarde.

Hoewel ook FC Twente naarmate het laatste fluitsignaal dichterbij kwam steeds slordiger ging spelen, wist de thuisploeg de wedstrijd ruim tien minuten voor tijd definitief te beslissen. Terwijl de regen met bakken tegelijk naar beneden viel, verdienden de Enschedeërs een vrije trap even buiten het strafschopgebied, die binnen werd geschoten door Tadic. De aanvaller schoot hard langs de muur en zag Lamprou op de doellijn misgrijpen toen de natte bal in grote vaart op hem afkwam: 3-0.

FC Twente – Feyenoord 3-0