Nieuws

FEYENOORD VERLIEST VAN ADO DEN HAAG

on

Feyenoord heeft zondag in Den Haag een dure misstap gemaakt. De ploeg van trainer Ronald Koeman leed tegen ADO een 2-0 nederlaag. Omdat PSV op eigen veld wel tot winst kwam tegen N.E.C., is het voor Feyenoord niet meer mogelijk om op de tweede plaats te eindigen. De eindstand was bij rust al bereikt door doelpunten van Mike van Duinen en Danny Holla uit een strafschop. Stefan de Vrij viel voor rust uit met een hoofdwond.

Nadat hij de training van afgelopen vrijdag voortijdig had moeten verlaten vanwege een enkelblessure, was het tot het laatste moment onduidelijk of De Vrij in Den Haag aan de aftrap kon verschijnen. De aanvoerder doorstond met de warming-up de laatste test en begon ogenschijnlijk probleemloos aan het duel, maar halverwege de eerste helft kwam er een einde aan zijn wedstrijd. Als gevolg van een botsing met een aanvaller van ADO verliet de international met een hoofdwond per brancard het veld. Miquel Nelom was zijn vervanger, waarna het centrale verdedigingsduo werd gevormd door Joris Mathijsen en Bruno Martins Indi.

Het uitvallen van De Vrij was niet de enige tegenslag die Feyenoord voor rust moest incasseren. Na de vroege openingstreffer van Mike van Duinen, die uit een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal kon binnentikken, werden de Rotterdamse zorgen vergroot toen scheidsrechter Liesveld een kleine tien minuten voor rust resoluut naar de stip wees toen Daryl Janmaat een overtreding beging op Tjaronn Chery. Danny Holla benutte de strafschop, waardoor de ploeg van Koeman halverwege de wedstrijd met een kater de kleedkamer opzocht.

Op de voorsprong voor de thuisploeg viel op dat moment weinig af te dingen. ADO toonde zich sterker in de duels en zorgde er daarmee voor dat Feyenoord weinig aan aanvallen toekwam. Desondanks was het voor de rust via Ruben Schaken twee keer zeer dichtbij een doelpunt. De grootste kans voor de aanvaller ontstond na ruim een half uur spelen, toen hij na een diepe bal van Graziano Pellè ongehinderd op het vijandelijke doel af kon. Schaken had daarmee de gelijkmaker op zijn schoen, maar slaagde er niet in om de bal langs doelman Gino Coutinho te krijgen. Op slag van rust was hij de doelman wel kwijt, maar werd zijn inzet voor de doellijn weggewerkt door verdediger Vito Wormgoor.

In de wetenschap dat er minimaal twee goals nodig waren om de kans op de tweede plaats in de competitie levend te houden, begon Feyenoord met aanvallende intenties aan de tweede helft. Hoewel de ploeg net als voor rust moeite had met het vroege drukzetten van ADO, slaagde het erin om de thuisploeg terug te dringen op eigen helft.

Ondanks dat het veldspel van Feyenoord achterbleef bij de voorgaande duels met Heracles Almelo en Vitesse, had het gezien het spelbeeld in de tweede helft minimaal recht op de aansluitingstreffer. De thuisploeg had over geluk niet te klagen toen zowel kort na rust als een kwartier voor tijd een kopbal van Pellè net naast de paal verdween.

Zo kreeg de middag voor Feyenoord in Den Haag een ongelukkig karakter, zeker toen Pellè een strafschop, die door Liesveld werd toegekend wegens een overtreding op de spits zelf, in blessuretijd over schoot. Daarmee werd de nederlaag voor Feyenoord een feit en bewees het zichzelf een slechte dienst in de race om de tweede plaats in de competitie.

ADO Den Haag – Feyenoord 2-0
Scoreverloop:
10’ 1-0 Van Duinen
37’ 2-0 Holla (strafschop)

Bijzonderheden: Pellè (Feyenoord) mist strafschop (90+5’)

Scheidsrechter: Liesveld

Geel: Omeru (ADO Den Haag)

Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor, Omeruo, Koppers; Jansen, Holla, Meijers (90′ Visser); Chery, Van Duinen (83’ Leeuwin) en Vicento (62’ Kolk).
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij (25’ Nelom), Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena (64’ Vormer); Schaken, Pellè en Goossens (72’ Verhoek).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login