FEYENOORD VERLIEST OOK UITDUEL TEGEN FC UTRECHT

Zeven wedstrijden voor het einde van de competitie is Feyenoord de cruciale derde plaats kwijtgeraakt aan AZ. Op bezoek bij FC Utrecht ging de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst in blessuretijd onderuit: 3-2. Timo Letschert scoorde in de allerlaatste seconde.

Feyenoord – met Jan-Arie van der Heijden en Steven Berghuis op de bank – speelde best aardig in de eerste helft en had ook veel balbezit. Robin van Persie kreeg de kans om de scoren te openen, maar in kansrijke positie gleed de captain uit. Aan de andere kant van het veld viel de 1-0 wél. Na een overtreding van Tonny Vilhena schoot Urby Emanuelson de daaropvolgende vrije trap hard en via de binnenkant van de paal binnen.

Een kwartier na de pauze blunderde Kenneth Vermeer. De doelman van Feyenoord speelde een bal zó in de voeten van Jean-Christophe Bahebeck. Hij hield het hoofd koel en legde af op Sander van de Streek: 2-0.

Van Bronckhorst greep direct daarna in: centrale verdediger Eric Botteghin werd gewisseld voor Berghuis. Na een van zijn eerste acties op de rechterflank kon Sam Larsson uiteindelijk van dichtbij binnenschieten. Feyenoord was met die goal weer terug in de wedstrijd.

Tien minuten na de aansluitingstreffer viel ook de gelijkmaker. Een bal vanaf links werd slecht verwerkt door doelman David Jensen. Voor Van Persie was het vervolgens een koud kunstje om raak te koppen.

Voor beide teams resteerden er nog zo’n twintig minuten om de volle buit te pakken. In de állerlaatste seconde ging het alsnog mis voor Feyenoord. Na een schot van Riechedly Bazoer op de lat kopte Timo Letschert binnen.

Omdat AZ zaterdag won van FC Groningen (1-0) is Feyenoord de derde plek op de ranglijst nu kwijt aan de Alkmaarders. Zeven duels voor de eindstreep is het gat tussen de twee teams drie punten. Utrecht staat nu op plek vijf.

Bron: Voetbalprimeur.nl