Nieuws

FEYENOORD VERLIEST EN GAAT PLAY-OFFS SPELEN

on

Het seizoen van Feyenoord krijgt een ongewild staartje. De ploeg van Fred Rutten leed zondagmiddag een 3-0 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle en ziet AZ daardoor langszij komen op de ranglijst. Feyenoord eindigt het seizoen zodoende na vijf wedstrijden op rij zonder winst op de vierde plaats en moet daardoor play-offs spelen om alsnog een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen. Rick Karsdorp kreeg tegen PEC Zwolle halverwege de tweede helft een rode kaart.

Ploegen gaan gelijk op in eerste helft

Feyenoord kon de hoop op een beetje hulp vanaf de andere velden al binnen een half uur laten varen. Zowel AZ als Vitesse kwam in hun laatste competitiewedstrijd vroeg op ruime voorsprong, waarmee Feyenoord virtueel op de vijfde plaats stond en er geen enkele twijfel meer was over het feit dat alleen de winst telde in Zwolle.

Waar de concurrenten voor de derde plaats snel wisten te scoren, had Feyenoord daar op het kunstgras in Zwolle een stuk meer moeite mee. Het elftal kende weliswaar halverwege de eerste helft een sterke fase waarin de thuisploeg behoorlijk onder druk werd gezet, maar zoals vaker dit seizoen schortte het aan grote mogelijkheden. Alleen Jean-Paul Boëtius zorgde vroeg in de wedstrijd voor serieus gevaar, door van afstand net naast te schieten. Omdat PEC niet verder kwam dan twee mogelijkheden uit even zoveel hoekschoppen, was de doelpuntloze ruststand niet meer dan logisch.

PEC Zwolle scoort vroeg na rust

Gezien het verloop van de eerste helft was het des te zuurder dat PEC Zwolle de tweede kans die het na rust kreeg wél direct verzilverde. Kort nadat Ryan Thomas een afstandschot fraai gestopt zag worden door Kenneth Vermeer, had de keeper geen antwoord op een inzet van dichtbij van Ben Rienstra: 1-0.

Rutten greep direct in door met Anass Achahbar voor Joris Mathijsen een aanvallende wissel toe te passen. Feyenoord ging daarmee risico nemen, want de ruimtes achterin werden logischerwijs ook een stuk groter. Het steeds beter combinerende PEC Zwolle wist daar halverwege de tweede helft van te profiteren, toen Rick Karsdorp aan de noodrem trok in eigen zestienmetergebied. De rechtsback pakte zijn tegenstander Ryan Thomas beet, wat voor scheidsrechter Nijhuis reden was om rood te trekken en een strafschop te geven.

Omdat invaller Tomas Necid vervolgens raak schoot vanaf elf meter, was daarmee de wedstrijd gespeeld. Feyenoord was in het vervolg met tien man niet bij machte om nog serieus gevaar te stichten in de defensie van de thuisploeg, terwijl Necid in blessuretijd zelfs nog zijn tweede van de middag maakte. Daarmee werd een doemscenario werkelijkheid. Feyenoord moet daardoor aanstaande donderdag aantreden tegen sc Heerenveen in de eerste ronde van de play-offs.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-0
Scoreverloop:
52’ 1-0 Rienstra
72’ 2-0 Necid (strafschop)
90’ 3-0 Necid

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Van Hintum (PEC Zwolle)

Rood: Karsdorp (71’, Feyenoord)

Opstellingen:
Feyenoord:
 Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Mathijsen (54’ Achahbar), Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Toornstra (63’ Manu), Kazim-Richards (73’ Kongolo) en Boëtius.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Brama, Drost, Rienstra; Lukoki, Nijland (68’ Necid) en Thomas (73’ Becker).

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login