Nieuws

Feyenoord verliest oefenduel tegen Young Boys

on

Feyenoord is de 54ste editie van de Uhrencup woensdagavond begonnen met een nederlaag. In het Zwitserse Biel verloor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst geflatteerd met 3-0 van BSC Young Boys, de kampioen van Zwitserland.

De ploeg die Van Bronckhorst vanaf de aftrap het veld van de Tissot Arena op stuurde, bestond volledig uit zelf opgeleide spelers. Een aanzienlijk deel van hen waren zelfs spelers die vorig jaar nog deel uitmaakten van Feyenoord Onder 19, waardoor het niet verrassend was dat Young Boys in de openingsfase de sterkere ploeg was.

Het jonge Feyenoord herpakte zich echter in het tweede kwartier, waardoor het des te zuurder was dat Young Boys na precies een half uur op voorsprong kwam. Feyenoord liet zich niet uit het veld slaan en ging onder leiding van captain Tonny Vilhena op jacht naar de gelijkmaker. Het team groeide daarbij in de wedstrijd, maar kwam qua kansen niet veel verder dan pogingen van Vilhena en Jean-Paul Boëtius, die makkelijk gepakt werden door de doelman.

Toen Van Bronckhorst na een uur spelen negen verse spelers binnen de lijnen bracht, ging het beter lopen bij Feyenoord. Steven Berghuis, Jens Toornstra en Eric Botteghin waren direct dicht bij de gelijkmaker, maar misten geluk. Datzelfde gold voor Cheick Touré, die het met een fraaie omhaal probeerde die maar net over het doel ging.

Zo leek Feyenoord toch nog een punt uit het vuur te kunnen slepen, maar een kwartier voor tijd kwam Young Boys uit het niets op 2-0. Jean-Pierre Nsame tikte de bal van dichtbij langs de kansloze Ramón ten Hove, die even later ook niks kon doen tegen de kopbal van Gregory Wütrich.

Daarmee kende Feyenoord een valse start in de Uhrencup, het toernooi dat aanstaande vrijdag wordt vervolgd met een wedstrijd tegen FC Basel. Tussendoor traint de ploeg nog openbaar in Stadion Lachen in Thun, waar deze week het kamp is opgeslagen. Wil je niets missen van de verrichtingen van Feyenoord in Zwitserland? Volg dan ons liveblog via deze link.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login